Küçük yaşta yakalandığı hastalıktan dolayı felç geçiren ve tüm vücudu işlemez hale gelen genç Erkan, üvey annesi ile şehir şehir gezerek dileniyor.

  Afyon"un Çay İlçesinde ikamet eden 26 yaşındaki Erkan Akçara, 1 yaşında geçirdiği çocuk felcinden dolayı vücudunun belden aşağısını kullanamaz hale geldi.

  Sadece 1 kolunu kullanabilen Erkan Akçara, babasının ikinci eşi ile şehirlerdeki ve ilçelerdeki pazarları gezerek dilencilik yapıyor. Maddi durumlarının iyi olmadığını ve mecburiyetten dolayı bu yola başvurduklarını belirten Erkan Akçara, babasının da tiberlodik hastası olmasından dolayı çalışamadığını ifade etti.

  Bekar ve 5 kardeşinin olduğunu söyleyen Akçara, “Küçük yaşta geçirmiş olduğum hastalıktan dolayı ne kendime bakabiliyorum ne de bir işte çalışabiliyorum. Hiçbir gelir kaynağımız yok. Evimiz kira babam da hasta olunca çok fazla çalışamıyor.

  Bazen tarlaya çalışmaya gidiyor. Bunun dışında hiçbir gelirimiz yok. Bu nedenden dolayı ben üvey annemle pazarlara dilenmeye çıkıyorum. Allah razı olsun bazı vatandaşlar yardım ediyor. Bende bunu isteyerek yapmıyorum ama mecburum. Gittiğimiz yerlerde zabıtalar ve emniyet görevlileri bizi uyarıyor ama ben napayım.

   Bana yardım eden olsa bende böyle dilenmek istemem. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin. Genç yaşımda başkalarına muhtaç olarak yaşıyorum. Bende diğer insanlar gibi olsam çalışır kendi paramı kazanırdım. Ama hayat bu benim kaderimde bu varmış” diye içini döktü.

Olusum