Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu işi Cumhuriyet kadınlarımız yaptı. Ürettiklerini sattılar, evlerine, eşlerine, çocuklarına katkıda bulundular. Büyük sabır isteyen bir iş, ne mutlu sizlere. Hem ekonomik kazanç elde edildi, hem de Anadolu etnografyasının kaybolan sanatı günümüze geri getirildi” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2009 yılında Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte oluşturulan Isparta Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (ISMEK) 2017-2018 eğitim-öğretim yılında başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Yaz-kış yetişkin ve gençlere yönelik ücretsiz kurslar düzenleyen ISMEK’in el sanatları bölümü 13 kurs merkezinde bugüne kadar 27 bin 973 kişi sertifika almaya hak kazandı ve meslek sahibi olma imkânına erişti. 2017-2018 eğitim öğretim yılı için el sanatları bölümüne 218 kursiyer müracaat ederken bu kursiyerlerden 195’i belge alamaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazananlar için Halı Sarayı Düğün Salonunda bir tören düzenlendi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte törene katılırken, programda ayrıca MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez de yer aldı.  

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, ISMEK hakkında genel bilgiler verirken, bu dönem 13 merkezde gerçekleşen el sanatları kursu sonrasında 195 kursiyerin belge almaya hak kazandığını belirtti.

Kursiyerlerden Sevinç Karaağaç da, Başkan Günaydın ve eşinin her zaman kendilerine destek verdiğini, açılan kurslarla elde edilen sanatı yapacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını ve bu durumun kendilerine heyecan ve huzur verdiğini dile getirdi. Karaağaç, “Evlerimize ekonomik katkı sağlamamıza sizler vesile oldunuz. Aile ekonomimize ciddi kazanç sunmamız, çocuklarımıza hediye götürebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Programa katılan MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez de, Isparta’nın üç yıldır yaşanabilir şehirlerde birinci olduğunu ve bunun da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın liderliği ve ekibinin gayretleriyle olduğunu söyledi. Sönmez, “Başkanımızın bu çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Bu yapılanı milli proje olarak değerlendiriyorum. Bayanlarımızın ev ekonomilerine kakı sağlamaları önemlidir. Bunu sağlayan Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” görüşlerinde bulundu.

Çok uzun süre önce Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın hayal edip, kendilerine de anlattığı projenin önemli bir bölümüne gelindiğini aktaran MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Uzun bir yolculuktu. Belediye başkanımıza ve eşine bu projeden dolayı teşekkür ediyorum. Bir kadın eli, bir Isparta sevdalısı belediye başkanının eli, tabi bu işe inanmış sizlerin eli var. El sanatları için fedakârlıklar yapıldı, güzel bir noktaya gelindi. Bu projeden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada emek, emeğin yanında üretim, üretimin yanında da hepimize katkı sağlayacak, sosyal yapımızı geliştirecek sonuçlar var. Biz Isparta’da yorucu, birilerine göre imkânsız, gerçekleşmesi mucizeye bağlı denen şehrin bu hale gelmesiyle ile ilgili büyük başarılar elde etmiş bir belediye başkanımızla aynı partide siyaset yapmanın onurunu ve gururunu taşıyoruz” şeklinde konuştu.

 Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarında nasıl sancılı dönem geçirmişse 15 Temmuz’da da öyle bir dönem geçirdiğinden bahseden İl Başkanı İsa Yalçın, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere değindi. Yalçın, “24 Haziran’da her türlü fedakârlığı yapan Milliyetçi Hareket Partisi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye için Cumhur İttifakını kurdu. Biz yerel yönetimlerde dahil her yerde alnımız ak olarak sizlerin karşısına çıktık.  24 Haziran’da Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adaylarına oy verin, bizde milletvekillerimizle, kıymetli belediye başkanımızla birlikte Türkiye’nin bekasını hem de sizlerin geleceği için her türlü mücadeleyi verelim” görüşlerinde bulundu.

Uzun bir yolculuk sonrasında ISMEK olarak bu aşamaya ulaşıldığından bahseden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Burada öğrenildi, öğretildi, üretimler yapıldı. 3,5 sene önce başlattığımız bir başka çalışmayla da Anadolu’nun kaybolan sanatlarını geri getirdik” dedi.

Anadolu etnografyası denince artık günümüzde ninelerimizin sandıklarındaki eserlerin geldiğini ve bunların gerisinin de bulunmadığını söyleyen Başkan Günaydın, “ISMEK’le birlikte Anadolu etnografyasını günümüze getirdik. Bunu yaparken de ipek iplikten, ipek kumaştan faydalandık. Bir medeniyeti tekrar canlandırıyoruz. Ne mutlu sizlere. Büyük sabır isteyen bu olaydan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu başarılarınız çağımız etnografyasına katkı sunuyor. Ortaya çıkan bu eserler kitaplarda ve yapımı devam eden müzemizde yer alacak. Bu işi Cumhuriyet kadınlarımız başardı. Kurslarımızda yapılan ürünler açtığımız mağazada satışa çıkarılıyor. Satılan ürünlere emek harcayan bayanlarımıza da hak ettikleri ücretleri bugün burada dağıtılacak. Bayanlarımız ürettiklerinin karşılığında kazandıklarıyla eşlerine, çocuklarına katkıda bulunuyor. Bu katkıda bulunan tüm bayanlarımıza da gönülden teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Cumhur İttifakı ve MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez’e destek istedi. Günaydın, “Benim mecliste bir milletvekilim olursa ben ve belediyem güç kazanacaktır. Isparta’ya hizmet gücümüz daha da artacaktır. Gücüme güç katmanızı diliyorum. Hasan Basri Sönmez kardeşim Belediyemize, Isparta’mıza ve ülkemize katkı sunacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 13 kurs merkezinde kurslara katılan ve başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan 195 kursiyere sertifikaları protokol tarafından dağıtılırken, ayrıca yine yaptıkları ürünleri satılanlara da paraları dağıtıldı.