MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz konu hakkında şunları dile getirdi: “Son günlerde Isparta’da paylaşılamayan bir konu var ki tam ibretlik. AKP’li belediye başkanının Isparta’nın başına ördüğü çorap: YAKAÖREN’de ki zehir yayan kuyu.

Kuyunun üzerine beton dökülüyor, kuyu kapatıldı deniliyor! Kuyunun kıymeti artıyor, siyasi rant peşinde koşanlar hemen ortaya çıkıyor, Yakaörenlileri ve Ispartalıları tehdit eden bu kuyuya sarılıyorlar acaba iki oy daha fazla alır mıyım diye.  

Bu kuyu AKP’li belediye başkanı tarafından yeterli ön incelemeler yapılmadan hesapsız, izinsiz açıldı. Sıcak su aradılar etrafa zehir saçıldı. Çevreyi ve canlıların hayatını birebir etkilemeye başlayınca MHP olarak biz bu konuyu Meclis gündemine taşıyıp bu konuyla ilgili Mecliste 2 kez gündem dışı konuşma yaptık. İnanmayan Meclis tutanaklarından kontrol edebilir.

AKP hükümeti gerekli adımları atmayınca yazılı soru önergesi ile konuyu Çevre Bakanına ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanına sorduk. Böylece siyasilerin dikkatini Yakaören’e çektik. Buda yeterli olmadı, konuyu Slovenya ve İran gezilerinde Cumhurbaşkanına ilettim, konunun takipçisi olacağını söyledi.

O dönemde,  AKP milletvekilleri bu konuyu görmezden geldiler, taşın kovuğun arkasına gizlendiler, hatta bizi şikayet ediyor diye bize küstüler. Sayın Ali Haydar Öner de o dönemde Isparta Valisiydi. Yani AKP’li milletvekilleri genel iktidar, Sayın Öner’de yerel iktidardı. O sıralar işbirliği yapıp sorunu çözmemişler bugün kavga ediyorlar.

Sandık ufukta gözüktü Isparta’nın ekolojisini tehdit eden kuyu değere bindi. Bu arkadaşlar o zaman neredeydiler. Şimdi kendilerini akıllı hemşerilerimizi akılsız sanmasınlar ve bu arkadaşlar zannetmesin ki zehir çıkan kuyudan, kendilerine oy çıkacak. Herkes bir geçmişin muhasebesini yapsın ve Isparta’dan özür dilesin.” dedi.