ISPARTA TİCARET BORSASI 
                                      5.GÖLLER BÖLGESİ
               YAYLA ŞARTLARINDA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI
                                   12 – 15 Kasım / 2009

Gelişen dünya konjöktöründe, küresel ısınma ve buna bağlı su sıkıntısı, Tarımı her zaman olduğundan daha da önemli hale getirmiştir. Gelecek yıllarda bu önemini daha da artıracak gibi görünmektedir.

DETAY FUARCILIK LTD. ŞTİ. Olarak bu düşünceden yola çıkarak tarım sektöründe iyi bir potansiyel gördüğümüz GÖLLER BÖLGESİNDE 2005 senesinde başlattığımız ve 4 senedir başarıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızı bu senede 12-15/Kasım/2009 tarihleri arasında gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz.

İlk yıldan beri siz değerli katılımcıların desteklediği fuarımız her geçen sene gözle görülür gelişme kaydetmektedir. Ekip olarak bu sorumlulukla 2009 senesi için çalışmalarına başlamıştır.
       
Göller bölgesinin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğu ve yeni gelişmelerle bu potansiyelin daha çok arttığı gözlemlenmektedir. Isparta ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayanmaktadır. Tropikal bitkiler hariç hemen her türlü sebze ve meyve yetiştirilmektedir.

Özellikle elmacılıkta 518bin tonluk üretimle Türkiye'nin elma üretiminin % 20'sini karşılamaktadır. Türkiye'de üretilen her 5 elmadan biri Isparta'da üretilmektedir. Bu nedenle Isparta ‘Türkiye’nin elma üretim merkezi’ olarak tanımlanmaktadır. Bunun yanında da  16.587 ton kirazla yine ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır.

Ayrıca Isparta yağlık gül üretiminde Türkiye de birinci sıradadır. Burdur için ise Hayvansal üretim önemli bir geçim kaynağı niteliğindedir. Et ve yumurta tavukçuluğu yanında büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir ve üretim miktarları dikkate alınmaya değer boyutlardadır Günde 800 ton süt üretilen Burdur'da ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için tüm kurumlar ortak çalışmaktadır.

Tüm bu veriler ışığında  DETAY FUARCILIK Ltd. Şti  tarafından Isparta Ticaret Borsası öncülüğünde, Isparta Valiliği, S.D.Üniversitesi, Isparta Tarım il Müdürlüğü ve İlçe teşkilatları işbirliğiyle, Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında  12-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan 5.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı  Süleyman Demirel sergi ve kongre sarayında tüm tarım gönüllülerine kapılarını açacaktır.
            
5.Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda ticari alış veriş için alternatifli bir buluşma noktası ve aynı zamanda çağdaş tarım ve hayvancılık teknolojilerinin tanıtıldığı, kaliteyi arttırıcı gelişmelerin akademisyen ve uzmanlar tarafından  bilgi ve birikimin sektör mensuplarına aktarıldığı önemli bir buluşma platformu olacaktır Organik tarım, ilaçlama, tarım makineleri ve ekipmanları, sera firmaları,  ambalaj ve paketleme, iklimlendirme firmaları tarım ve hayvancılık sektöründe  ziyaretçilere sektördeki yenilikleri,  sunacaktır.

 Türkiye’nin başka illerinden de ziyaretçi gelmesinin yanında Isparta, Burdur,  Afyon,  Denizli, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Konya, Antalya bölgelerinden gelen çiftçimiz  daha yoğunluklu olmaktadır. Bu sene içinde bölge katılımının yoğun olması amacıyla tanıtım çalışmaları planlanmıştır.

    Sizde bölge tarımında benimde payım var diyorsanız organizasyonumuzda yerinizi almak için zaman kaybetmeden bizimle bağlantıya geçiniz.

TANITIM:
 Ulusal gazete
 Yerel gazeteler, Haber32 İnternet Sitesi
 Yerel radyo ve TV
 Fuar afişleri ve el ilanları
 Davetiye ve broşürler
 Kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarına duyurulması
 Tarım il müdürlüğü ve Ticaret Borsası Destekleri ile ilçe ve köylerden çiftçi getirilmesi                               
                     
Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım  Ltd. Şti
B. Onat Cad. Şahinol Sitesi A-Blok 95 / 9 ANTALYA
Tel :0.242 321 34 33  Fax : 0.242 321 24 26