Bu akşam Miraç Kandili Peygamber  efendimizin (s.a.v.)  Cenabı Hakk'ın daveti üzerine  Cebrail  Aleyhisselâmın rehberliğinde  Mescid-i  Haram'dan  Mescid-i Aksa'ya  oradan semaya  yükselişini temsil  eden 'Miraç  Kandili' bu akşam  idrak edilecek. İl  Müftülüğü, bu konuda iki ayrı kutlama programı hazırladı.  

Bu doğrultuda,  bugün akşam Ulu  Camiinde erkeklere, Kavaklı  Camiinde kadınla ra yönelik program  icra edileceğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açık lamada şunları söyledi; "27  Haziran Salı'yı Çarşamba  gününe bağlayan gece yani bu gece 
 Mübarek Miraç  '  kandili. Mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız şu günlerde Miraç Kandili'ni bu  akşam idrak etmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi. 

 Bu doğrultuda,  bugün ikindi namazına müteakip Kavaklı camiinde  bayanlar için özel  bir program düzenlenecek. Ulu  Camide ise yatsı  namazı öncesi yapılacak va'zu nasihat ve okunacak mevlid-i şerife tüm  hemşehrilerin davetli olduğunu belirten Müftü Avcı(  "Bütün mümin kardeşlerimizin Miraç
  Kandilini tebrik  eder, bu kandilin  İslam aleminin beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve  hidayetine vesile  olmasını Cenab-ı  Allah'tan niyaz  .ederim" dedi.