Belediye Meclisi’nde MHP’li İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu’nun imar iş ve işlemleri uygulamasından yaşanan sıkıntıların çözümü ve adaletli bir sistemin kurulması yönünde başlattığı harekette dün ilk somut gelişme yaşandı. Komisyondaki çoğunluğun ve meclis üyelerinin desteğini arkasına alan Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve sektör temsilcilerinin görüşlerini aldıktan sonra özellikle çatı ve otopark alanlarında yaşanan sıkıntıların çözümü için lejant hükümlerini yeniden belirleyen bir rapor hazırladı. Meclise sunulan rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

            Belediye Meclisi’nin dünkü aralık dönemi son oturumunda tabiri yerindeyse İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ‘siyasi darbe’ yapıldı. Sivil desteğin de alındığı darbe imar kanunu kapsamında uygulanan lejant hükümlerinin açık ve net olmaması, yoruma açık olmaması ve özellikle belediye başkanı ve diğer yetkililerin inisiyatif kullanımına neden olabilen eksikliklerin giderilmesini kapsadı. Bu doğrultuda İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve sektör temsilcileriyle tek tek görüştükten sonra hazırlanan lejant hükümleri raporunu meclise sundu. İmar Komisyonu’nun diğer MHP’li Üyesi Metin Kaya’nın itirazda bulunduğu hükümler mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li Meclis Üyesi Uğur Bestelci, lejant hükümlerinin görüşülmesi sırasında “Isparta’da yaşanan mevcut sorunları çözmek, vatandaşın ve sektörün arzu ve istekleri karşısında çözüm bulmak için bu lejant hükümleri hazırlandı. Sıkıntıları azaltmak için lejant hükümleri oluşturuyoruz” diye İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporu savundu.

            Görüşmeler sonrasında İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oy çokluğu ile kabul edildi. İmar Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, lejant hükümlerinin onaylanmasından sonra tüm üyelere ve destek verenlere teşekkür etti. İmardaki iş ve işlemlerin hızlandırılması ve sorunların çözümü için uğraştıklarını belirten Katırcıoğlu, Isparta’ya hizmet adına her türlü değişikliğe devam edeceklerini belirterek, kürsüden indi.

            Yeni lejant hükümleri 1 Mart 2012’den itibaren geçerli olacak.

 AKDENİZ