AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya kurulması planlanan Çağrı Merkezi Projesi’nin daha Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın önüne dün gittiğini bildirdi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Çağrı Merkezi'yle ilgili önemli bir eşiği daha yeni aştıklarını belirtti. Eski AK Parti milletvekili Haydar Kemal Kurt vasıtasıyla firmanın Isparta’ya gelmesinden sonra bir çalışma başlatıldığını ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nin yanındaki yerin tahsisinin yapıldığını belirten Bilgiç:

"Ödenek olarak da 1,5 milyon TL gönderdik. Ama sonrasında gördük ki bunun 2 ayağı daha var. Gelen arkadaşların henüz izin sürecini tamamlamadıklarını gördük. Sayın Valimizle Ulaştırma Bakanımıza ziyaretimiz oldu. Arkadan da Sayın bakanımızla 2 görüşmemden sonra Sayın Bakanın talimatlandırmasıyla bu işi yapan firmalardan birisi elemanlarını Isparta’ya gönderdi. Onlar yeri gördüler ve neler yapılacağını konuştular. Dün itibariyle Sayın Bakan'a Isparta Çağrı Merkezi Projesini sunacaklar. Ondan sonra da ikinci aşama olarak buradan hizmet alacak kurumların ilimize kazandırılması noktasında biz siyaset olarak çalışmalarımızı ve kavgamızı sürdüreceğiz" dedi.

BAŞLANGIÇTA 250-300 KİŞİ ÇALIŞACAK

Öte yandan çağrı merkezinin Isparta’ya gelmesi halinde burada çalışacakların kriterlerinin belli olduğunu ifade eden Bilgiç, "Çağrı merkezinde çalışacak kardeşlerimizin kriterleri belli. Tüm alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. Bu konuda herkes müsterih olsun. İşe alımda yanlış algı olmasın. Başlangıçta 250-300 kişiyle başlayacak bir çağrı merkezi. Daha sonra bu sayı bini geçecek" diye konuştu.