Üçkardeş İlköğretim Okulu okul yönetimi, Hisar Mahallesi Muhtarlığı ve Okul Aile Birliği, 1993 yılında okulun yapımında büyük destekleri olan Hüseyin Cahit Üçkardeş anısına bir program düzenledi. 
 
1993 yılında Cahit Üçkardeş tarafından yaptırılarak eğitim – öğretime armağan edilen Üçkardeş İlköğretim Okulu yönetimi, Hisar Mahallesi Muhtarlığı ve Okul Aile Birliğinden vefa örneği. Okul yönetimi ve okul aile birliği okulun eğitim öğretime kazandırılmasında emeği geçen Hüseyin Cahit Üçkardeş ve ailes olmak üzere yardımlarını esirgemeyen tüm eğitim gönüllüleri anısına bir yemek düzenledi. 
 
Dün saat 11.30’da Okul Bahçesinde gerçekleştirilen programa; Mahalle Muhtarı Erdoğan Alyüz, Okul Müdürü Ziya Kurt, Öğretmenler, Öğrenci Velileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Ziya Kurt konuşmasında şunları söyledi; “Okulumuz 1993 yılında Hayırsever Hüseyin Cahit Üçkardeş tarafından arsası bağışlanmış ve sağladığı büyük katkılarla yapılmıştır. Ancak, kendisi okulun eğitim öğretimini görememiş vefat etmiştir. Kendisine Allah razı olsun ve Allah rahmet eylesin diyoruz” dedi. 
 
Hisar Mahallesi Muhtarı Erdoğan Alyüz de programda yaptığı konuşmada; “Burası yıllar önce çocuk parkı ve yeşil alandı. 1989 yılında Dönemin Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil’e gittik ve eğitim amaçlı araziye dönüştürdük. Ardından ise arsanın sahibi Hüseyin Cahit Üçkardeş abimiz burayı okul yapılmak üzere bağışladı. Bununla da kalmadı, okul yapılırken yüklü miktarda maddi destekte de bulundu. Okulun bir bölümü Cahit Üçkardeş’in yaptığı yardım, bir bölümü ise dönemin Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun sağladığı  devlet desteğiyle yapılarak tamamlanarak eğitim – öğretime açıldı. Okulumuzla gurur duyuyoruz. Çünkü, bu okulumuzdan doktorlar, hakimler, öğretmenler yetişti. Okulumuz 21 yıldır eğitim – öğretimine aralıksız devam etmektedir. Kendisinden Allah razı olsun, mekanı cennet olsun” dedi. 
 
Programda yapılan konuşmaların ardından öğrencilere ve diğer katılımcılara pide, ayran ve helva ikramında bulunuldu.