CANSUYU, YARDIMSEVERLERLE MUHTARÇLAR ARASINDA KÖPRÜ

Bağışçıların emanetleriyle alınan kurbanları vekalet yoluyla kesen ve dağıtan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardımseverler ile muhtaçlar arasında köprü olmayı sürdürüyor. Cansuyu bu çalışma kapsamında bu yıl da Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor.

YÜKSEL; “BAĞIŞLANAN KURBANLAR, MUHTAÇLARA DAĞITILACAK”

Cansuyu Derneği Isparta İl Temsilcisi Rafet Yüksel, bu yıl 3 kıta 28 ülkede kurban organizasyonu düzenleyeceklerini belirterek, 51 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Yüksel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağını, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edecek olan genel merkezimiz, bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlarla işbirliği halinde kurbanları muhtaçlara dağıtacak” dedi.

BEDELLER BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Cansuyu’nun bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli açıkladığını kaydeden İl Temsilcisi Rafet Yüksel, buna göre Kurban bedellerinin Afrika'da 500, Asya'da 550, Türkiye ve Filistin kamplarında bin 100, abluka altındaki Gazze'de ise bin 700 lira olarak belirlendiğini belirtti. Yüksel; “Kurbanlar Cansuyu ekipleri tarafından satın alınıp Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılacaktır.

“BAĞIŞLARINIZI BEKLİYORUZ”

Derneğimize bağış yapmak isteyenler kurban bedellerini Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank ve Halkbank'taki bağış ve kurumsal tahsilat sisteminden ya da derneğin internetteki bağış sayfasından kredi kartıyla ödeyebilecek. Ayrıca PTT’den 511 75 63 nolu posta çeki hesabına veya Isparta Temsilciliğimize 0 532 325 34 84 No’lu telefondan ulaşarak makbuz karşılığında ödeme yapılabilecek. Isparta olarak mazlum coğrafyadaki kardeşlerimiz için çok sayıda kurban hissesi göndermeye gayret edeceğiz” dedi.