.Google tarafından yapılan bir yazılı açıklamada Play Store'da bulunan 3 Android uygulamasının kaldırıldığı ve cep telefonları faturalarının yüksek gelmesine neden olan uygulamaların cihazlardan hemen kaldırılması gerektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Mountain View firmasının adı geçe 3 uygulamanın kötü şöhretini keşfettiği ve hemen ardından da çevrimiçi pazarını temizledi ifade edildi. Bu kötü niyetli ve kötü amaçlı yazılımların Android işletim sistemi kullanan kullanıcılarına da gizli abonelik oluşturmasında dolayı yüzlerce pound değerinde bir zarar meydana getirdiği aktarıldı.

Isparta’da yeni müftü görevine başladı Isparta’da yeni müftü görevine başladı

Google 3 Android uygulamasına yasak

Google Play Store'deki 3 uygulama silindi
Style Message, Blood Pressure App ve Camera PDF Scanner olarak bilinen ve Google Play Store'de yer alan uygulamalarının hepsinde Kaspersky'deki olan araştırmacılarca tespiti yapılan 'Joker' denilen kötü amaçlı yazılımının gizlendiği öğrenildi. Söz konusu kötü amaç taşıyan yazılımın Google'ın güvenlik önlemlerinde pasif kalmasının ardından rahatlıkla Play Store'a giriş yaptığı söyleniyor. Saha sonra aktifleşen ve cep telefonu kullanıcısına maddi açıdan zarar eren uygulamalar, "Trojan.AndroidOS.Jocker" ailesine ait olan virüsleri içeriyor.

Mağazadan gelen yasal uygulamaları indiren ve aynı zamanda kötü amaçlı kodların eklenerek farklı bir ad ike yüklenenleri de bulunan uygulamalar, asıl amaçlarını yerine getirmelerinden dolayı kullanıcıların şüphesini çekmiyor.

Bu katogoride olan uygulamaları Play Store'dan kaldırmaya karar veren Google, kullanıcılarını bir uygulama indiriyorlarsa bile istenmeyen abonelik sisteminden kaçmaları için kötü amaç içeren resmi olmayan kaynaklardan kesinlikle uygulama yüklememesi konusunda uyarılıyor.

İşte Google tarafında yasak getirilen o uygulamalar...
* Stil Mesajı (com.stylelacat.messagearound),

* Tansiyon Uygulaması (blood.maodig.raise.bloodrate.monitorapp.plus.tracker.tool.health)

* Kamera PDF Tarayıcı (com.jiao.hdcam.docscanner)

Google 3 Android uygulamasına yasak getirerek uyardı

Google tarafından konuya ilişki yapılan açıklamada, Play Store'den uygulama yüklerken çok fazla dikkat edilmesi gerektiği, uygulamanın açıklamalarının ve geliştiriciyle ilgili bilgilerin de mutlaka okunması gerektiği söylendi.