CHP Milletvekili adayı İsa Önder Dinçtürk, kendisine destek veren Mehmet Aybatılı’ya teşekkür ederek, “Desteği duyan partili, partisiz birçok kişi beni aradı. Bu güven kolay kazanılmaz dediler. Benim için bu müthiş bir destek” diye konuştu.

AK Parti aday adayı Mehmet Aybatılı, aday listelerinin açıklanmasının ardından partisini eleştirerek, istifa ettiğini açıklamıştı. Aybatılı, 7 Haziran seçimleri için CHP’nin adayı İsa Önder Dinçtürk’e destek istediğini bildirmişti. Bu açıklamanın ardından İsa Önder Dinçtürk, Aybatılı’ya teşekkür etti. Dinçtürk, “Sayın Başkanım bizi çok mutlu etti. Haberleri okuyan ve duyan partili, partisiz herkes bizi aradı. Müthiş bir destek bu. Arayanlar ‘bu güven kolay kazanılmaz, mutlaka bir güven tesis etmiş olmalısın ki Sayın Mehmet Aybatılı Başkan sizi destekliyor’ dediler. Sayın Aybatılı’ya çok teşekkür ederim. Hakikaten Isparta’mızın önemli insanlarından birisi. Önemli görevleri var. En kısa zamanda kendisini ziyaret ederek, bizzat teşekkür edeceğiz” şeklinde konuştu.

YAŞANABİLİR BİR ISPARTA YARATACAĞIZ

Öte yandan Isparta’nın milletvekili olmayı istediğini ancak buna halkın karar vereceğini belirten Dinçtürk, “Esas olan halkımızın takdiridir. Isparta’mızın çok ciddi bir temsil yetersizliği var. Bu ciddi boyutlarda. İnşallah bu yetersizliği biz gidereceğiz. Farklı bir Isparta ve yaşanabilir bir Isparta yaratacağız” dedi.

DİĞER ADAYLARIN DURUMU BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Diğer siyasi partilerin adaylarının yetersizliği ya da yeterliliği konusunda yorum yapmak istemediğini ifade eden CHP Milletvekili adayı İsa Önder Dinçtürk, şunları söyledi:  “Biz işimizi yapacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve Isparta’mızın refahı için çalışacağız. Bizim gayretimiz bu yöndedir. Diğer adayların durumu bizi çok ilgilendirmiyor.

BİZE ‘YÜRÜYÜN ÇOCUKLAR NE OLUR BIRAKMAYIN’ DEDİLER

Ön seçim yaptığımız dönemlerde köylerimize, kasaba ve ilçelerimize gittik. İnsanlarımız ciddi bir çıkış arayışındalar ve sıkıntıdalar. Bize yürüyün çocuklar, ne olur bırakmayın diye söylemleri oldu. Biz parti için bir çalışma yapmadık. Ülkemizin sorunlarını dile getirdik ve yapacaklarımızı anlattık. Partimizin bu sorunlar karşısında ne kadar ilkeli ve samimi olduğunu anlattık. İnsanlar da bizim bu samimiyetimizi anladılar. Bize telefonla ulaşıp destek vereceklerini söylüyorlar. Biz bundan mutlu oluyoruz.  Daha önce örgüt başkanlarını toplayamazken bugün başka partilerden de gelenler tüm güçlerini ortaya koyacaklarını söylüyorlar.”