Ak Parti 2. Sıra Milletvekili adayı Avukat Recep Özel, dün gazetecilerle bir araya gelerek gerek gündem gerekse diğer siyasi partilerin durumu ve adayları konusunda görüş ve düşüncelerini açıkladı.

ÖZEL; “BAZI ŞEYLERİ ‘ŞÖYLE OLSA

DAHA İYİ OLUR’ DİYE DÜŞÜNDÜK”

Sohbet toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Özel şunları söyledi; “Maçı dışarıdan seyretmek daha güzel oluyor. 4 yıl siyasetin dışına çıkmadık ama milletvekili olmadığımız süreç içerisinde, ‘ben olsaydım böyle yapmazdım, şöyle olmalı, böyle olmalı’ diyerek dışarıdan mevcut dönem ile kendi dönemimizi mukayese ederek kendimizi imtihan ediyorsunuz. Biliyorsunuz ben bu 4 yıl içerisinde Isparta’da basında hiçbir şekilde beyanatım olmamıştır. Bu dönem daha çok, kendimize bir özeleştiri olarak geçirdik.

“HER FİKRE AÇIK OLACAĞIMIZ BİR DÖNEM GEÇİRECEĞİZ”

Yeni dönem için hazırlanmadık desek yalan olur. Bu dönemde verimli çalışmalar yapacağız, boşa geçirilmeyecek bir döneme hazırlık olarak geldim. Çünkü ben bu makamı gördüm. 5 yıl çabuk gelip geçiyor. Onun için vakit kaybetmeden, daha şimdiden başlayarak ne yapılabilirin hesabını yapacağız. Birlikte Isparta’daki tüm kesimlerle ortak akıl, ortak hareket yaparak, parti gözetmeksizin her fikre açık olduğumuz bir dönem geçireceğiz.

“BENİM İSTEĞİM HER KESİMİN ISPARTA’YA SAHİPLENMESİ”

Siyasetçinin görevi, buradaki dinamikleri harekete geçirerek önünü açmak, onlarla birlikte yürümektir. Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, diğer derneklerin yapmış oldukları hizmetleri, birlikte kullanabilmektir. Milletvekilliği., icraat makamı değil. Benim hedefim, buradaki toplumun her kesimini, Isparta’yı sahiplenmek. Bunun arkasında bütün Isparta halkı kenetlenmeli. Belediyesi de kenetlenmeli. Biz Isparta’ya hizmet getireceğiz. Üniversite kampus içerisinde, şehirle bir bağlantısı yok. Önümüzdeki süreçte de inşallah üniversiteyi kullanarak, üniversiteyi her şeyin önüne koyarak hizmet edeceğiz. Üniversite ile birlikte hareket edebilmeliyiz. Siyasi bir bütünlük sağlanırsa, hizmet de gelir. Bu bütünlüğü sağlamalıyız.

“HEDEFİMİZ 2023”

Başbakanımız bize sordu, referandumda %58 evet oyu aldık. Bundan aşağı düşmeyecek inşallah. Hedefimiz %60. Bize hiç zor gelmiyor. Bu seçimde ‘hayır’ kesiminden de oy alacağımıza inanıyorum. Milletin takdirine hepimiz saygılıyız. Milletimiz tartacaktır. Ona göre kararını verecektir. Mitinglerdeki kalabalıklara bakarak da bir sonuç çıkarmak mümkün değil. Biz bu süreçte, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. 2023 hedefimiz var. Isparta’da biz 2012 seçimlerinde oy patlaması yaparak, geçmiş seçimlerin en yüksek oyunu alacağız. Çok değişik kesimlerden oy gelecek bize.

“ÖNER, TRİBÜNLERE OYNAMIŞ”

Ali Haydar Öner’in bulunması etkiler mi sorusunu cevaplandıran Özel; “Isparta’da 1 – 2 yıl hizmet etmiş, doğru iş yapmış, yanlış iş yapmış, tribünlere oynamış, oynamamış, sorunlara çözüm getirmiş, getirmemiş, bunun takdirini milletimiz yapacak. Ben kişilerle ilgili değilim. Kişiye hiçbir zaman saygısızlık da yapmayız. Ama ben onun temsil ettiği partinin zihniyetine karşıyım. Bu ülke için taş üstüne taş koymadılar. Onu biliyorum, onun içerisinde çok pırlanta gibi insanlar olsa ne olur, olmasa ne olur. Ben o zihniyete karşıyım. Isparta halkımız, CHP’yi de biliyor, bizi de biliyor. Ben Isparta’da CHP’nin bu dönemde hiç şans vermiyorum. Ali Haydar bey, Isparta’ya geri geleceğiz dedi. Herhalde Isparta’yı özledi, eşi burayı gerçekten sevmiş, özlemiş. Burada gelsin seçim kampanyası ile gezsin, dolaşsın, Isparta hasretini gidersin, sonra tekrar biz onu Ankara’ya, ya da yaşadığı şehre yolcu ederiz.

“DEVLETE HİZMET EDECEKSİN SONRA

DÖNÜP ELEŞTİRECEKSİN BÖYLE ŞEY OLMAZ” 

Öner’in AK Parti hükümetine yaptığı ‘Onlar İran – İslam Cumhuriyeti özlemi içerisindeler’ şeklindeki eleştirisine de şu şekilde cevap verdi; “Ali Haydar Öner bey kaç yaşında bilmiyorum ama, AK Parti’nin hangi icraatı mevcut Cumhuriyet rejimimizi başka seçim yapmak adı altında yaptı, ispat etsin. Bunu söylemekle olmaz. Herkes haddini bilecek. Sen devlete, hükümete hizmet edeceksin, ondan sonra da hükümete dönüp eleştireceksin. Böyle bir endişen vardı madem, istifa edip gitseydin. Ali Haydar beyin, hükümetimizi öven bir dünya beyanatı var gazetelerde, televizyonda. Bunlara ne diyeceksiniz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu deriz. Isparta kendi evlatlarına sahip çıkacak. Isparta halkı ona meydanı bırakmayacaktır” dedi.