SDÜ Genel Sekreteri Aziz Bayrak’ın SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarını ilçelere sürmesi ve bunun üzüntüsünden rahatsızlanan Genel Sekreter Aziz Bayrak hastaneye kaldırılmasıyla ilgili haberler gündeme bomba gibi düştü.

Yaşananları değerlendiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Aziz Bayrak, Isparta’nın sevip saydığı SDÜ’nün Genel Sekreterliğini yürüten dürüst bir bürokrat. Göreve geldiğinden bu yana üniversitenin çalışmalarında, koordinasyonda aktif şekilde çalışmış, eski rektörler zamanında sorun yaşamamış herkesin takdir ettiği bir kişidir. Ama şimdiki Rektör göreve başlayınca önce Sayın Bayrak’ı kızağa aldı sonra görevden alamayınca pasifleştirdi. Isparta’daki genel sekretere üniversiteyle ilgili hiçbir şey sorulmadı. Süreç içerisinde istifa etmeyince onu pasifleştirmenin yolu olarak altına boşlatma yolunu denediler. Onun altında çalışanları sağa sola sürüklediler. Bu da Aziz Bey’de sağlık sorununa yol açtı. Hastaneye kaldırıldı. Gerçekten böylesine çalışkan dürüst bir insanı böyle üzmenin anlamı yok” dedi

‘AYIP OLUYOR’

SDÜ Rektörü’nden  üniversitenin daha da büyümesi için gayret göstermesi beklenirken, değerli  bürokratları, değerleri öğretim üyelerini görevlerinden almaya çalışmasının ayıp  olduğunu söyleyen  Bayrak, “Yazık bu insanların verdiği emeklere. Isparta’nın değerli yöneticilerinin bu şekilde kaybedilmesi büyük yanlış. SDÜ Türkiye’de seviyesi yüksek olan bir üniversite . Buralara kolay gelinmedi. Eski yönetimlerin büyük desteği oldu. Şu anda üniversitenin seviyesini kendi hırsları için düşürmek istiyorlar” açıklamasında bulundu. 

‘BENCE SINIFTA KALDI’

SDÜ Rektörü oturup düşünmesi gerektiği öne süren Şenol, “Sayın Rektör Isparta ve üniversite için ne yaptığını düşünmelidir. Artı ve eksileri bir teraziye konulmalıdır. Bana göre SDÜ’yü yöneten rektörler arasında en başarısı rektör. Eski rektörler herkese açık, insanların sevgisini saygısını kazanmış kimselerdi. Bence SDÜ Rektörü 2012’de sınıfta kalmıştır. Kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor” dedi. 

‘BÜYÜK HATA’

Öte yandan SDÜ yönetiminin arazisi üniversiteye ait TED Koleji’nin boşaltmasını ya da satın alması yönündeki gelişmeyi de değerlendiren Şenol, “Isparta’da eğitim veren TED Koleji eğitim seviyesi yüksek bir kuruluş. Isparta’da da başarılı çalışmalar yapıyor. TED Kolejin’e kuruluşunda üniversitenin yeri verilmişti. Şu ana kadar güzel gidiyordu. Rektör’ün  burası için  ‘yerimizi boşaltın’ diye tavır koyması da büyük hata. Bir rektörün eğitimde kaliteyi düşünmesi gerekirken eğitimde kaliteyi yükselten bir kurumu yok etmeye çalışmasının izahı yoktur. Takdiri Isparta  kamuoyuna bırakıyorum. TED Koleji’nin yaşaması böyle kurumların sayısının artırılması gerekmektedir” görüşünü iletti.