Keçiborlu"da iki kişinin öldürüldüğü bir kişinin de yaralı olarak kurtulduğu define cinayetinin yargılanan üç sanığından birisi iki ayrı adamı öldürmek suçundan iki ayrı müebbet, adam yaralama ve gasptan ise 35 yıl hapis cezası aldı.

  Diğer 2 arkadaşı ise adam öldürmeye yardım, adam yaralamaya yardım ve gasp suçlarından toplam 43"er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. 

  Keçiborlu İlçesi"nde yaklaşık 1.5 yıl önce Çukurören yakınlarında iki kişinin ölümü, bir kişinin de ağır yaralı olarak kurtulduğu olay ile ilgili Isparta Ağır Ceza Ma9hkamesi"nde görülen dava dün sonuçlandı. Cinayet öldü sanılarak olay yerinde bırakılıp gidilen ve sonradan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bulması ile SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi"nde günlerce yoğun bakımda tedavi altına tutulan Cihan Aydın"ın sağlığına kavuşması ile çözüldü.

**DEFİNE CİNAYETİ ŞÖYLE YAŞANMIŞTI

Rekor cezaların verildiği Keçiborlu"da işlenen define cinayeti iddialara göre şöyle yaşandı; “Osman Özdil isimli şahıs İzmir"de yaşayan asker arkadaşı Ercan Erda"yı arayarak hazine bulduğunu söyleyerek, hazineyi paylaşmak isteyen Özdil, Ercan Erda"dan bir miktar para talep etti. 90 milyar lira para ayarlayan Ercan Erda yanında Ferhat Çiçek ve Cihan Aydın ile birlikte Keçiborlu"ya gitti. Ercan Erda, Ferhat Çicek ve Cihan Aydın"ı, Osman Özdil isimli şahıs Mehmet Yurdakul, Ramazan Ersoy ve Ümit Uysal isimli şahıslarla birlikte karşıladı. Osman Özdil isimli şahıs ve arkadaşları, Ercan Erda isimli şahsın getirdiği 90 bin YTL"yi de alarak tabanca ile Çukurören mevkiinde bir arazide Ercan Erda, Cihan Aydın ve Ferhat Çiçek"i vurdular. Ercan Erda ve Ferhat Çiçek olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Cihan Aydın da öldü zannedilerek cinayet zanlıları kaçtılar. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin arazide ihbar üzerine bulduğu Erda, Çiçek ve Aydın arkadaşlardan Cihan Aydın"ın halen yaşadığının belirlenmesi üzerine hemen hastaneye kaldırıldı. SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi"nde uzun süre yoğun bakım ve güvenlik altında tutularak sağlığına kavuşması sonucunda cinayet çözüldü.”

**3 SANIĞA CEZA ÇIKTI, BİR KİŞİ HALEN FİRARİ

  Isparta Ağır Ceza mahkemesi"nde görülmeye başlanılan define cinayetinin zanlıları Ramazan Ersoy, Mehmet Yurdakul ve Ümit Uysal hakkında yaklaşık bir yıldır süren dava dün sonuçlandı. Cinayet zanlılarından Osman Özdil ise halen firarda. Dün sonuçlanan davada zanlılardan Ramazan Ersoy"a iki kişiyi öldürmek suçlarından dolayı ayrı ayrı iki müebbet hapis cezasının yanı sıra adam yaralamak suçundan 20 yıl, gasp suçundan ise 15 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar Mehmet Yurdakul ile Ümit Uysal"a da ayrı ayrı adam öldürmeye yardım etmekten 18"er yıl, gasptan 15"er yıl ve adam yaralamaya yardım etmekten de 10"ar yıl hapis cezası verildi.

 **"ADALET YERİNİ BULDU"

 Isparta Ağır Ceza Mahkemesi"nde dün sonuçlanan davaya öldürülen Ercan Erda"nın babası Selahattin Erda"da katıldı. Gözyaşları içinde konuşan Selahattin Erda, Osman Özdil isimli şahsın oğlunu sürekli rahatsız ettiğini belirterek, “Oğlumu gereksiz yere öldürdüler. Evlat acısı ile yanıyorum. Adalet yerini buldu” dedi. Define cinayetinin firari sanığı Osman Özdil "in yakalanması için emniyet ve jandarma güçlerinin çalışmaları ise sürdürülüyor.