Çin’in Shaanxi Eyaleti Xi’An şehrinden aralarında medya mensuplarının da bulunduğu bir grup, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.
İpekyolu konulu fotoğraflar, video görüntüleri ve makaleler hazırlamak amacıyla 27 günlük Türkiye gezisinin Isparta ayağında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da ziyaret eden heyete başkanlık eden Uluslararası İpekyolu Kültür ve Ticaret Derneği Başkanı Huzeyfe Benli, Türkiye gezisi hakkında bilgiler verdi.

Heyette aralarında Çin’in Shaanxi Eyaleti Xi’An şehri Kültür Tanıtım Ajansı Başkanı, Haber Enstitüsü Başkanı, Fotoğrafçılar Derneği Başkanı, Xi’An TV, Çin Doğu Hava Yolları Baş editörünün bulunduğunu söyleyen Benli, 27 günlük program çerçevesinde elde edilen materyallerin açılacak fotoğraf sergisinde sergileneceğini ayrıca izlenimlerin TV ve hazırlanacak bir kitapta da yer alacağını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta’nın tarihi, turizm ve doğal güzellikleri ile ilgili bilgiler verdi. Heyete belediyenin yatırımları ile şehrin özellikleri hakkında bilgiler veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta’nın gül şehri olduğunu ve gül mevsiminde Çinli heyeti tekrar Isparta’da ağırlamaktan mutluluk duyacağını kaydetti.