25 yıldır mobilya sektörünün içerisinde olan Mahmut Erdoğan, çıraklıktan başlayarak patronluğa kadar yükseldi.

LİBERTİNO MARKASIYLA YOLA DEVAM

Uyku merkezi, baza-yatak üretiminde kendi markası olan ‘Libertino’ ile yola devam eden Erdoğan, çıraklıktan patronluğa giden yolda gençlere örnek olabilecek bir başarıya imza attı.

Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin metrekare açık alan üzerinde 2500 metrekarelik kapalı alanda kendi fabrikasını kurarak üretim kalitesi ve kapasitesini yükselten Mahmut Erdoğan, ülke adına istihdam yaratıyor ve milli ekonomiye katma değer sağlıyor.

Şuan 10 kişinin istihdam edildiği baza-yatak fabrikasında talep ve sipariş yoğunluğuna göre çalışan sayısı 20 kişiye kadar çıkabiliyor.

HEDEF; MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK

Baza da 15, yatakta ise 10 çeşit ürün yelpazesine sahip olan firma, kendi markası olan ‘Libertino’ ile dünya pazarına açılmak istiyor. Hedef; zamanla marka değerini daha da yükselterek ihracata ağırlık vermek.

KALİTELİ ve SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İYİ UYKU ŞART

İyi uyku kaliteli ve sağlıklı bir yaşam getirir sloganıyla üretim yaptıklarını belirten Mahmut Erdoğan, baza ve yatak alırken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı; “Her insan günün 8 saatini yatakta uyuyarak geçiriyor. O bakımdan bu saatlerin rahat ve konforlu olması gerekir. Yanlış yatak tercihi nedeniyle beli ve boynu ağrıyarak kalkan bir insanı düşünün, böyle bir kişi güne nasıl başlayabilir. O bakımdan baza ve yatak alırken nasıl bir ürün aldığınızı iyice araştırarak alın.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Dikkat edilmesi gereken nokta, yatakta uygun kalitede yay, sünger ve anti bakteriyel kumaş olmalıdır. Baza da ise profil kalınlığına ve suntanın kalitesine dikkat edilmelidir. Ayrıca bazalarda makas aksamı büyük önem taşımaktadır. Amortisör ve emniyet kilidi iyi olmalı ki kullandığımız baza güvenli olsun.

Bazalar aynı zamanda yazlık ve kışlık giysilerin konulduğu, fazla çarşaf ve battaniyelerin konulduğu yerlerdir. O nedenle kilit ve amortisör kaliteli olmalıdır” diye konuştu.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI VAR

Üretimin zorluğuna dikkat çeken Mahmut Erdoğan; “Bizim sektörde insan kaynağı çok önemli.  Baza ve yatak imalatında kaynakçı, terzi, marangoz, boya ve döşeme ustasına ihtiyaç var. O nedenle kalifiye eleman çok önemli. Ancak kalifiye eleman bulma noktasında sıkıntılarımız var. Yeni nesil maalesef bu tür işlere sıcak bakmıyor. Halbuki bunların hepsi altın değerinde birer meslek. Altın değerinde bir zanaat” dedi.

ONURLUYUZ, GURURLUYUZ

Ülke olarak yaşanan şu sıkıntılı günlerde döviz girdisi sağlamanın gurur ve onur verici olduğunu belirten Mahmut Erdoğan; “Bu onur ve gurur Isparta olarak hepimizin. O bakımdan her alanda üretim yapan müteşebbislere destek olmak lazım.

Fransa, İsveç ve Belçika başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihracat yapıyoruz. İç piyasada ise Akdeniz, Ege ve İç Anadolu pazarımız oluşturmakta” diye konuştu./ İbrahim DEMİRAYAK