Haber 32 İnternet Sitesi ve Express Gazetesini ziyaret eden Isparta Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, gündeme ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.
İbrahim Demirayak ve Mustafa Savlı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Hasan Basri Sönmez, Isparta genelinde Cumhur İttifakı olarak büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay ile birlikte 32 Yayıncılığı ziyarete eden Başkan Sönmez, Isparta Belediyesi, İyi Partiye yuvaya dön çağrısı, MHP Belediyelerinin başarısı hakkında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

 ALLAH HAYIRLISINI NASİP ETSİN

Milletvekili adayı olduğum gün şu duayı yaptım; “Allahım Ispartalıya karşı benim boynum bükülecekse, hayırlı olmayacaksa, nasip etme” diye dua yaptım. Bizim hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır vardır. Demek ki hayırlısı böyleymiş. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisinin Isparta İl Başkanlığı görevini üstlendik. İnşallah yüzümüzün akıyla davamıza yakışır biçimde bu görevi başarıyla ekibimizle birlikte yaparız. 

HEDEFİMİZ 4 MİLLETVEKİLİ VE 22 BELEDİYE

Yeni il yönetimi olarak hedefimiz cumhur ittifakına uygun şekilde hareket etmektir. İttifaka en ufak zarar getirmeden hizmet sunumunu kaldığı yerden arttırarak devam ettirmektir. Önce ülkemiz, milletimiz anlayışıyla hareket ederek cumhur ittifakını 2023 hedeflerine başarıyla ulaştırmaktır. Sloganımız; “İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik. Cumhur İttifakı Türkiye’yi 2023’e Taşıyacaktır”  Bu kapsamda 2023 yılında yapılacak seçimlerde Isparta’da cumhur ittifakı olarak 4 milletvekili almaktır. Ve belediye seçimlerinde 22 belediyenin tamamını yine Cumhur İttifakı olarak kazanmaktır. Çalışmalarımız, düşüncelerimiz, programımız bu yöndedir. 

BELEDİYE ISPARTA HALKININDIR, ŞİRKET DEĞİLDİR

Isparta için, halkımız için ne yapılacaksa bunların arkasında durmak boynumuzun borcudur. Isparta altyapısı sağlam göç almayan, gecekondusu olmayan bir şehirdir. Isparta halkı kadim insanlar, üretime meyilli çalışkan insanlardır. Onun için Isparta halkı hizmetin en iyisine, en kalitelisine layıktır. Halkın yaşam koşullarını kolaylaştırmak, hayat standardını yükseltmek siyasetçinin en önemli görevidir. Bu doğrultuda cumhur ittifakı olarak yerelde ne kadar ittifak olmamış olsak da Şükrü Beyin başarısı ittifak ortağı olarak bizleri tabi ki mutlu eder. Fakat bizlerin sahada gördüğü ve bizlere iletilen Şükrü Beyin öncelikle Isparta halkının menfaatlerini önde tutması gerekirken bir şirket yöneticisi gibi belediye menfaatlerini ön planda tutmaktadır. Belediye bir şirket değildir. Belediye Isparta halkınındır. 

ESNAF VE HALK ZİYARETLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Aynı şekilde yanlış bir şey varsa bunu da halkımızla paylaşırız. İnşallah başarılı olunur ve Isparta’mız kazanır. Tabi bu projeleri gerçekleştirirken halkı unutmamak lazım. Halk ve esnafla iç içe olmak lazım. Özellikle pandemi döneminde sıkıntı yaşayan esnafımıza yaptırım yerine kucaklamak gereklidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim düşüncemiz böyledir.

GÖREVLENDİRME LİYAKATA GÖRE YAPILMALI

Isparta Belediyesinde çalışan işçi, memur, amir herkes bir ailedir. Dayanışma içersinde hizmet üreten büyük bir ailedir. Burada performansı arttıracak olan birim yönetimdir. Müdürlüklerdir. Makamlar gelip geçicidir. Bu kapsamda insan büyüdükçe küçülmelidir. Herkesin gönlünde siyasi bir parti vardır. Bu gayet doğaldır. Burada benim adamım, senin adamın olmamalıdır. İşçiyi oradan al buraya sür olmamalıdır. Bize bazen işçi arkadaşlar geliyorlar. Başkanım bizi şuradan aldılar, buraya verdiler. Biz hemen belediyedeki ilgili arkadaşlarımızı arıyoruz, konuyu araştırıyoruz. Haksızlık var mı? Yok mu? Hemen araştırıyoruz. Burada esas olan verimliliğe ve liyakat esasına göre görevlendirme yapılmasıdır. Etik olmayan davranışımı var. Arsızlığı, namussuzluğu, hırsızlığımı var. O zaman koy kapının önüne.


ÖZLEDİKLERİ ÇAY VE KAHVENİN TADINI YENİDEN ALSINLAR

Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyin İyi Parti’ye yönelik olarak yapmış olduğu “Yuvanıza, Evinize Dönün” çağrısı var. Ve bu davet yeni yapılmış bir çağrı değildir. Daha önce de yapılmıştır. Oradaki arkadaşlarımız bedenen oradalar. Ancak ruhu, kalbi hep bizdedir. Biz Isparta Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak kapımız, gönlümüz hep açık. Dava arkadaşlarımız gelsinler burada birlikte dayanışma içerisinde ülkemizi daha yükseklere taşımak için omuz omuza çalışalım diyoruz. Bu kapsamda tekrar söylüyorum İyi Partide bulunan  arkadaşlara kapımız sonuna kadar açıktır. Gelsinler çayımızı, kahvemizi birlikte içelim. Özledikleri çayın, kahvenin tadına yeniden alsınlar. Çünkü o tadı orada bulamadılar.


EN BAŞARILI BELEDİYELER MHP’DE  

Isparta’da Milliyetçi Hareket Partisi olarak 6 belediyemiz var. Ve bunu iftiharla söylüyorum, şuanda Isparta’da en başarılı belediye başkanları Milliyetçi Hareket Partisinin belediye başkanlarıdır. Mevcut imkanlar dahilinde en iyi hizmeti halka vermenin gayreti içerisindeler. Allah hepsinin yönünü, yolunu açık etsin. Önce sağlık, sonra kolaylıklar diliyorum. Biz elimizden geldiğince her zaman onların destekçisiyiz. Belediyelerimizin gelir durumları belli. O nedenle kaynakları en iyi şekilde kullanmak lazım. 

SABAHA KADAR YONCA SULAYAN BAŞKANIMIZ VAR

Çiçekpınar Belediyemiz ayakkabı fabrikası kısa bir sürede faliyete geçmek üzere ve  bugüne kadar  atıl duran arazisine yonca ekti. Hem belediyeye ek gelir hem de bölge hayvancılığına destek olmaktadır. İnanın başkanımız orada sabaha kadar yonca suluyor. Giyiyor çizmesini, alıyor küreğini yonca suluyor. Aynı şekilde Büyükkabaca  Belediye başkanımız  makam arabası fazla mazot yakmasın diyerek şu sıcakta klimasını açmıyor. Halkın parası diyor. Bu şekilde hizmet ediyorlar. Hem hizmetin en iyisini yapacaksın hem de tasarruf edeceksin. Her zaman söylenen doğru bir söz var. İhtiyaçlar fazla, kaynaklar kısıtlı. Çiçekpınar Belediye Başkanımız devlet vatandaş ortaklığı şeklinde ayakkabı fabrikası yaptı. İnşallah kısa sürede üretime başlayacak. Bu hem istihdama hem de milli ekonomiye katkı sağlayacak. Güzel örnek bir çalışma. Tebrik ediyorum. Yalvaç Belediye Başkanımız Halil Hilmi Tütüncü Beyin ikinci dönemi. Birinci dönem çok güzel projelere imza attı. Halkın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak Yalvaç’ta güzel çalışmalara imza atıldı. Bu dönem aynı şekilde projelerine kaldığı yerden devam ediyor. İnşallah üçüncü dönem yine kazanır ve Yalvaç’ta hizmetler aratarak devam eder. Sarıidris Kasabasında Ramazan Pala Başkanımız çok güzel çalışmalara imza atıyor. Sarıidris Kasabasını ülkemizin en büyük mantar üretim merkezi haline getirdi. Şimdi alternatif ürün olarak çilek üretimi yapmaya başladılar. Senir ve Hüyüklü Kasabalarımızda da aynı şekilde başkanlarımızın başarılı çalışmaları var. 


SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖN PLANA ÇIKMALIDIR

Yerel seçimlerde kıymetli Isparta halkımız bir tercihte bulundu ve Cumhur İttifakının bir ortağı olan Adalet ve Kalkınma Partisinden Sayın Şükrü Başdeğirmen’i belediye başkan olarak seçti. Milliyetçi Hareket Partisini ise farklı bir görevle görevlendirdi. Biz Isparta’nın menfaatleri doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa her zaman yaparız. Lakin Isparta’nın eksiklikleri noktasında sözlerimizi iletir yanlış gördüğümüz şeyleri de söyleriz.

Şükrü Başdeğirmen yaklaşık 1,5 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bugün sokağa çıktığımızda insanların bu noktadaki bakış açılarına bakmakta fayda vardır. Şu anda Kaymakkapı Meydanı yapıldı. Onunla ilgili de insanların farklı görüş ve bakış açıları var. Ulaşım ve trafikte yollarla ilgili çalışmalarından dolayı bir başarı söz konusudur. Lakin bunların dışında tam olarak büyük bir proje ortaya koyamamıştır. Dünyanın başına bela olan Pandemi sürecinde başarılı çalışmaları olmasının yanı sıra, daha başarılı çalışmalar yapılabilirdi. Sosyal belediyecilik anlayışı ön plana çıkartılabilirdi. Örneğin küçük esnafımız zor bir süreçten geçti. Devletimiz büyüklüğünü gösterdi gerekli destekleri sağlamaya çalıştı. Belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla daha fazla hizmette bulunmak gerekirdi.