Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı" dedi. Öte yandan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı yapılacak. Toplantının ana gündem maddesini koronavirüs ile mücadele olacak.

'KISITLAYICI TEDBİRLER TÜM DETAYLARIYLA MASAYA YATIRILDI'

Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı. Kış ayları nedeniyle insanların kapalı alanlarda daha yoğun bulunduğunu ifade eden Bakan Koca, açıklamasına şöyle devam etti: "Kış aylarının gelişi nedeniyle insanlar daha yoğun kapalı alanlarda bulunuyor. Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.

Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı. Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir."