-Alev Alatlı ve Mehmed Özçay Kurul'da
Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler seviyesine daha iyi şekilde erişmek için başlattığı Yeni Yönetim Modeli, yapılanmasını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Üyeliklerine atamalar da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı 2018/196 Sayılı Kararname Resmî Gazete'nin 9 Ekim 2018 Salı tarih ve 30560 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na Süleyman Demirel Üniversitesi'nden 2 üye ataması yapıldı.

SDÜ'nün Fahri Doktora Payesi takdim ettiği Alev Alatlı ve Mehmed Özçay, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'nda görev yapacak.

-''21. yüzyıl 'Türkiye'nin yüzyılı' olur''

Yazar Alev Alatlı'ya, 12 Ekim 2017 Perşembe tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu kararı ile Fahri Doktora Payesi verilmişti. Hayatı boyunca bıkıp usanmadan "Türkiye nöbeti" tutmaya devam eden, Yazar, Ekonomist, Filozof ve Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı, SDÜ'de verdiği 'İlk Ders'te de Türkiye'nin asgari 250 yıldır karşı karşıya kaldığı liyakat sorununun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha hızlı çözülmesinin mümkün olabileceğini belirtmişti. Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne de layık görülen Yazar Alev Alatlı, SDÜ'de ''Liyakat sorunu çözülerse 21'inci yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olur. Bunu da eğitim ile çözeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu sorunları çözebilir'' demişti.

Kapadokya Üniversitesi'nde uyguladıkları eğitim sistemini ''Türkiye'ye kefaretim olacak'' şeklinde tanımlayan Yazar Alev Alatlı 1944'te İzmir'de doğdu. Liseyi babasının askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da okudu. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı. Bilâhare felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora çalışmalarını New Hampshire'daki Dartmouth College'de sürdürdü. İlahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı. 1974'te Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı. California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü. 
Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırıldı. Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanıyla ise 2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü"nü kazanmıştır. Yazar Alev Alatlı'nın Yaseminler Tüter Mi Hâlâ, İşkenceci, Kadere Karşı Koy A.Ş., Or'da Kimse Var mı?, Viva La Muerte (Yaşasın ölüm), 'Nuke' Türkiye, Valla Kurda Yedirdin Beni, Beyaz Türkler Küstüler, Kâbus, Rüya, Aydınlanma Değil, Merhamet, Dünya Nöbeti eserleri bulunuyor.

-''Hat Sanatı mutluluğun kaynağı''
Hattat Mehmed Özçay da 9 Nisan 2018 Pazartesi tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Fahri Doktora almıştı.
Kadim hat sanatımız için ulusal ve uluslararası mecralarda ufuk açan, eski ve yeniyi harmanlayıp yeni bir ekol yaratan Özçay, aynı gün SDÜ'de ilham veren bir konuşma yapmıştı. Fahri Doktora'nın kendisinden ziyade Hat Sanatı'na takdim edildiğini ifade eden Özçay, şöyle demişti:

''Hat Sanatı, Kur-an-ı Kerim'i ona layık güzellikte yazmak ve yazdırmaktır.''
1961 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğan Mehmed Özçay ilk ve orta tahsilini 1980'de Gerede'de tamamladı. 1986'da Erzurum Atatürk Üniversitesi İlâhiyât Fakültesi'nden mezun oldu. 1982'de orada tanıştığı Erzurum'lu hattat Fuad Başar'dan sülüs ve nesih hatlarını meşketti ve kendisinden icazet aldı.

İslâm Tarih San'at ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) düzenlediği milletlerarası hat yarışmalarının ilk ikisine (1986 ve 1989) katılan Özçay bu müsabakalarda başta sülüs-nesih dalında birincilik olmak üzere muhtelif dallarda altı ödül kazandı. 1992'de ilk baskısı yapılan bir mushafının yanında Yasin-i Şerif gibi eserlerinin ve bir çok levhalarının da san'at baskıları gerçekleştirildi. Özçay yirmi beş yıllık sanat hayatından seçtiği eserlerini 2007 yılında Arapca “Nur-u Ayni” ve İngilizce “Spoken By The Hand Heard By The Eye” adlı iki ayrı albümde neşretti.

Milletlerarası hat yarışmalarında juri üyelikleri de yapmakta olan Özçay şahsi sergilerinin yanında yurt içi ve yurt dışında yirmiden fazla milletlerarası sergiye iştirak etti.
Bilhassa celî yazılarında kullandığı renkli ve şeffaf mürekkeplerle bütün kalem hareketlerini göstererek eserlerine yeni bir boyut kazandırmıştır. Karalama geleneğinde ilk defa uyguladığı celî sülüs ve celî nesih renkli karalamalarla da bu alanda kendi tarzını oluşturdu.

Mehmed Özçay'ın yurt içi ve yurt dışındaki muhtelif müze ve koleksiyonlarda, celî sülüs, sülüs, nesih, icâze ve celî dîvânî hat nevîleriyle yazdığı yüzlerce eseri bulunmaktadır.
Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Fahri Doktoralı iki üyemiz Alev Alatlı ve Mehmed Özçay'a alanlarında Türkiye'ye kattıkları değer için tekrar teşekkür eder; Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'ndaki görevlerinde üstün başarılar dileriz.