03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Davraz Yaşam Hastanesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları kapsamında, hafta boyunca arzu eden vatandaşlara Organ ve Doku Bağış Formu doldurmak suretiyle bağış yapma olanağı sağlanacaktır. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Davraz Yaşam Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Naciye ER “Halen ülkemizde 25.000 hasta organ nakli beklemektedir. Belki de bu insanların bir kısmı nakil fırsatı bulamadan hayatlarını kaybedeceklerdir. İşte bu nedenle Davraz Yaşam Ailesi olarak sosyal sorumluluk anlayışımız gereği organ nakli konusunda değerli vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri amacıyla gerçekleştireceğimiz çalışma kapsamında, arzu eden vatandaşlarımızın gerekli belgeleri doldurmak kaydı ile organlarını bağışlamalarına olanak sağlanacaktır.”

Yaklaşık 25 gün önce ebediyete intikal eden annesinin organlarını bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen Galip TASAR isimli vatandaş ise, bu sefer kendi organlarını bağışladı. Davraz Yaşam Hastanesi’nde oluşturulan masaya gelerek, kendi adına düzenlenen organ ve doku bağış formunu imzalayan Tasar “Rahmetli annemin organlarının üç vatandaşımıza can vermiş olması, acılı günümüzde bize büyük bir teselli vesilesi olmuştur. Bu nedenle tüm hemşerilerime organ bağışında bulunmalarını öneriyorum” dedi.