Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Davraz Dağı'nda yapılacak yamaç paraşütü uçuş yerleri ve Sütçüler ilçesinin Beydilli Köyünde gerçekleştirilecek kültür turizmi projesi için helikopterle incelemelerde bulundu.

     Orman Genel Müdürlüğünün helikopteriyle Atatürk Stadı'ndan havalanan Vali Öner'e, Mülkiye Başmüfettişi Turgay Akalan, Eğirdir Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Uysal, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Yılmaztürk, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Resul Taştan, İl Genel Meclisi Üyeleri Fevzi Özdemir, Kadir Şallı, Mehmet Kayacan ve Gazeteciler Derneği Şube Başkanı Ramazan Acar eşlik etti. 

    Davraz Dağı'nın zirvesi olan 2 bin 536 metre yüksekliğe helikopterle inen Vali Öner, yamaç paraşütü ve üçüncü telesiyej güzergahı için incelemeler yaptı. Daha sonra Sütçüler'in Beydilli Köyüne geçen Vali Öner, Köprülü Kanyon Milli Parkı Yönetim Planı genişlemesi doğrultusunda, farklı turizm anlayışı çerçevesinde, biri köy konağı sekizi köy evi olmak üzere dokuz evde yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi. Vali Öner, ''Kültür Köyü'' adına yapılan çalışmaların güzel olduğunu belirterek, ilgilileri tebrik etti.

     Beydilli köyünün turizm açısından önemli olduğunu belirten Öner, şunları söyledi

     ''Köprülü Kanyon Türkiye'nin önemli güzelliklerinden biri. O güzergah üzerinde Kesme ve Kasımlar beldeleri yer alıyor. Beydilli Köyü de bunun parçası olmaktadır. Bir söylem var 'Gidemediğin yer senin değildir' diye. Bu doğrultuda biz de bugün Beydilli hemşehrilerimizle buluştuk. Doğanın koynunda kendilerince bir yaşam sürüyorlar ama iyi bir hadise gelişmiş, bu güzel köyümüz turizme açılmış, kıt imkanlarına karşın turistlere kapılarını açmışlar. Isparta'nın dağları kadar, dereleri ve gülleri ünlü. Bu güzellikleri köylülerimizle paylaştık. Yola ve suya ilişkin bazı talepleri var, onların taleplerini olumlu yönde değerlendiriyoruz. Beydilli Köyümüzü daha güzel günlerin beklediğini düşünüyoruz.''
    
     -MUHALEFETTEN TEPKİ-
    
     Helikopter keşif turunda AK Parti İl Başkanı M. Uğur Gökgöz, AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri Fevzi Özdemir ve Kadir Şallı, milletvekili Sait Dilek'in danışmanı Salim Dilek'in Vali Ali Haydar Öner'i eşlik etmesi üzerine muhalefet parti temsilcileri tepki gösterdi.

     CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, gezinin siyasi içerikli olduğunu savundu. Gezide AK Parti İl Başkanının bulunmasını hoş karşılamadıklarını belirten Erdoğan, ''hiçbir partinin il başkanı yokken iktidarın il başkanının orada bulunması doğal değildir. Hangi amaçla davet edilmiştir, hangi amaçla bu gezide yer almıştır, bunu bilmiyorum'' dedi.
     Erdoğan, İl Genel Meclisi üyelerinin geziye katılmasını ise yadırgamadığını kaydetti.

     MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, Isparta'da yapılacak çalışmalarda muhalefetin de dinlenmesi gerektiğini belirtti.