Demokrat Parti Isparta İl Başkanı Hüseyin Dede, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i sahip çıkmak amacıyla düzenlenecek mitingi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da yapacağı mitingden sonra yeniden değerlendireceklerini söyledi.

Dede, düzenlediği basın toplantısında 12 Haziran'da yapılacak seçimler için AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelik açıklamalarını protesto etmek amacıyla diğer partilerin de katılımıyla gerçekleştirecekleri mitingi askıya aldıklarını açıkladı.

CHP, MHP, BBP, DSP ve HAS Parti teşkilat üyeleri ile birlikte Isparta'da Süleyman Demirel'in heykeli önünde yapmayı kararlaştırdıkları miting programını ileri ki bir tarihe ertelediklerini ifade eden Dede, ''Geçmiş bir dönemde dönemin başbakanı Ispartamıza açık hava toplantısı yapmak için gelmiş ve şehrimizde istenmeyen olaylar yaşanmıştı ve bu durumdan kaybeden şehrimiz olmuştu. Aynı bir olayın yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

Demokrat Parti'nin Isparta'da 40 bin 200'lük il genel meclis oyları ile üçüncü parti olduğunu belirten Dede, bu süreçte seçime zarar vermek istemediklerini kaydetti. CHP, MHP başta olmak üzere diğer parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile bu konuyu yeniden değerlendireceklerini kaydeden Dede, ''Sayın Başbakanın Hükümet Meydanı'nda yapacağı hitabı, AK Parti adaylarının tutum ve davranışlarına göre konuyu yeniden değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Miting konusunda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile de görüştüklerini söyleyen Dede, Demirel'in kendisi üzerinden siyaset yapılmasını istemediğini belirttiğini kaydetti.