Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın seçim beyannamesinde yer alan Oto Galericiler Sitesi projesi ilçemizde muhtelif mahalle sınırları içerisinde yer alan dağınık düzensiz birimler olarak ticari faaliyetlerini yürüten esnaf ve sanatkârlara faydalanması için yapılacak.
Yapılan görüşmeler neticesinde hazırlanan projenin onayı sonrası zemin etüt ve ölçüm çalışmalarının da tamamlanmasının ardından Dinar Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında sözleşme yapıldı. Yapılan sözleşme kapsamında 57 dükkân, 5 adet ticari dükkân, 1 adet idari bina ve 1 adet akaryakıt istasyonu olmak üzere toplam 64 adet binanın yer alacağı galericiler sitesi Dinar Yeni Sanayi Sitesinin karşısında bulunan 125.880,50 m2 alana yapılacak.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığında; Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk ve Belediye meclis üyesi Veli Özcan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk ile görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşme sonrasında Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ve Belediye Başkanı Nihat Sarı oto galericiler sitesi projesinin sözleşmesini imzaladılar.
Sözleşme protokolün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, “Seçim beyannamemizde yer alan Oto Galericiler Sitesi projemiz için yapılan görüşmeler neticesinde hazırlanan projenin onayı sonrası zemin etüt ve ölçüm çalışmalarının da tamamlanmasının ardından bugün Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile belediyemiz arasında sözleşmemizi imzaladık. Hedefimiz en kısa sürede ihale aşamasını tamamlayıp galericiler sitemizin temelini atmaktır. Bizlere projemizi hayata geçirmemizde destek veren Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya ve tüm TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.