Büyük Anadolu Yürüyüşü adı altında ''Anadolu'yu Vermeyeceğiz'' sloganıyla yola çıkan ve kendilerine Güney Ege Kervanı adını veren grup 2 gün Yalvaç'ta konakladıktan sonra Ankara'ya doğru harekete geçti.
Doğaya ve yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için düzenlenen Büyük Anadolu Yürüyüşü'ne katılan Güney Ege Kervanı Cumartesi akşamı Taşevi istikametinden Yalvaç'a ulaştı. 2 geceyi Yalvaç'ta geçiren ekip burada arızalanan at arabalarını tamir ettirip erzak temin ederek öğleden sonra Afyon'un Çay ilçesine hareket etti.
Kervanın sorumlusu Gülderen Yıldız, İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya'dan katılan 10 kişilik grubun 11 gündür yağmur altında yürüyüşte olduğunu belirtti. Yıldız, hava şartları nedeniyle büyük zorluklar altında geçen yolculuğun kendilerini hedeflerinden bir santim bile saptırmadığını belirterek, ''Anadolu elden gidiyor, Bütün su kaynaklarımız, ormanlarımız, kuşlarımız, böceklerimiz elimizden alınıyor. Bizim yörelerin şivesi ile Anadolu'yu vermeyyoz demek için Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinden yola çıkan kervanlarla Haymana'da buluşup hep birlikte 21 Mayıs'ta Ankara?ya ulaşmayı hedefliyoruz. Yalvaç ilçesinde at arabalarımızın ve atlarımızın eksikliklerini gidermek için planlanan süreden fazla kaldık. Bu süre zarfında bize Emniyet güçleri, Yalvaç halkı özellikle belediye başkanının eşi Gülsüm Bayram hanımefendi büyük yakınlık gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.