Isparta'da ikinci el cep telefonunu internetten satışa çıkaran bir kişiyi arayan 3 kişilik çete üyeleri O.K, M.N. ve S.S. telefonu satın almak için kendilerine hesap numarası verilmesini istedi. Cep telefonunu satılığa çıkaran bir kişi ise arkadaşının hesap numarasını vererek parayı bu hesaba havale olmasını istedi. Yaklaşık 2 hafta sonra aynı şahıslar tekrar arayarak hesaba 1800 TL para yatırıldığını söyledi.

Cep telefonunu satılığa çıkaran kişi ise, telefonu bir başkasına sattığını belirtti. O.K ve M.N. isimli şahıslar bunun üzerine bankadaki parayı Isparta'da yaşayan bir arkadaşlarına verilmesini istedi. Yabancı uyruklu S.S: isimli bayan ile buluşan o kişi parayı nakit olarak teslim etti.

OLMAYAN OTOMOBİLİN PAZARLIK PARALARI ÇIKTI
İkinci el otomobil satışı yapılan internet sitesinde olmayan bir otomobili ilan veren  O.K, M.N. ve S.S. anlaşma yaptıkları müşterilerden bir miktar parayı bankaya havale etmelerini istediler. Çok sayıda müşteri ise kendilerine verilen hesap numarasına bir miktar para yatırdı. Yatırılan o paralar ise cep telefonu pazarlığında istenilen hesap numarasına yatırıldığı ortaya çıktı.

Dolandırıldığı anlayan müşteriler ise kendilerine verilen hesap numarasının Isparta'daki cep telefonunu satmak isteyen kişiye ait olduğu ortayı çıktı. Bunun üzerine ise polisin yaptığı çalışma sonucunda O.K, M.N.C, ve yabancı uyruklu bayan S.S. yakalandı. Yapılan sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.