Demokrat Parti İl Teşkilatı dün Milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Dün saat 12.00’de Belediye İşhanı 4. Katında bulunan parti merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; İl Başkanı Hüseyin Dede, Merkez İlçe Başkanı Müslehattin Can Selçuk, Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

DEDE; “DEMOKRAT PARTİ BİR AİLE GİBİDİR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede konuşmasında şunları söyledi; “Her şeyden önce Demokrat Parti gelenekle geleceğin kesiştiği noktada durmaktadır. Kökü demokrasiye geçtiğimiz 1946’dan gelmektedir. Demokrat Parti camiasının ortak sevinçleri, ortak başarıları, ortak acıları ve merhum Menderes, Zorlu ve Polatkan gibi ortak şehitleri vardır. Demokrat Parti bir aile gibidir. Bölünmez ve yenilgi kabul etmez bir bütündür.

“DEMOKRAT PARTİ KİMSESİZ VE

ÇARESİZ İNSANLARIN PARTİSİDİR”

Siyaset ve ülke yönetimi için gerekli bilgili ve deneyimli kadrolara da sahiptir. Demokrat Parti Türkiye’ de herkesle ve her kurumla barışıktır. Tarihiyle barışıktır, toplumuyla barışıktır, bütün toplum kesimleri ile barışıktır, devletiyle barışıktır, milletiyle barışık ve onun hizmetindedir. Demokrat Parti sessiz milyonların partisidir. Bu ülkede nüfus cüzdanından başka hiçbir şeyi olmayan kimsesiz ve çaresiz insanların partisidir. Onların gönlü, vicdanı ve sesidir ve hep öyle kalacaktır.

“İLK ÜÇ MADDE ORTAK PAYDAMIZDIR”

Demokrat Parti’nin ilk ve en temel hedefi Türk istiklalini ve Cumhuriyetini korumak ve yüceltmektir. Laik ve demokratik cumhuriyeti savunmak; demokratikleşmeyle birlikte insan hakları ve hukuk devleti uygulamasını en çağdaş ölçülere çıkartabilmektir. Anayasamızın ilk 3 maddesi Türkiye’ de oluşturulabilecek en büyük ortak paydadır. Bu payda ne kadar genişler ve pekişirse Türkiye’nin demokratikleşmesinin yolu o kadar açılmış olacaktır. Demokrat Parti bunun bilincindedir.

“DEMOKRAT PARTİ ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE ASLA İZİN VERMEZ”

Egemenlik milletindir. Egemenlik milletindir demek; dışarıya karşı tam bağımsızlık, içeride ise tam demokrasi demektir. Demokrat Parti Türkiye’nin ulusal çıkarlarını sadece kendi hudutlarımız dahilinde değil; Ege’ de, Akdeniz’ de Kıbrıs’ ta, Balkanlar’ da, Kuzey Irak’ ta, Kafkaslar’ da, Orta Asya’ da korumaya ve korutmaya kesin kararlıdır. Türkiye’nin ne içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve dışarıdan gelebilecek bir takım baskılar hiç kimsenin ruhunu acaba bizden bir ödün koparabilirler mi diye bunaltmamalıdır. Ne aziz milletimiz ne de onun gerçek temsilcisi olan Demokrat Parti’nin buna müsaade etmesi asla mümkün değildir

“MİLLETİMİZ KIRAT’I ÖZLEDİ”

Türkiye’nin yaşadığı bu zor günlerde “külah kapmaya” çalışan bazıları “siyasetin yeniden düzenlenmesinden” bahis açmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki son tahlilde Türkiye’nin bugünkü siyaseti de “düzenlenmiş” bir siyasettir. Bu gerçeği hatırlatmamın bir sebebi de burada bir çağrıyı tekrarlamaktır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Türkiye karanlık günlerden geçiyor. Bundan hızla kurtulmak ve aydınlığa mı çıkmak istiyoruz ?  Ülkemizi pek çok kere olduğu gibi dikkatle, ihtimamla, basiretle ve dirayetle karanlıktan aydınlığa, bunalımdan istikrara çıkaracaktır. Esasen Kırat da: iktidarda millete hizmet etmeyi Türkiye’ ye yeni eserler kazandırmayı özlemiştir. Milletimizde Kırat’ı özlemiştir” dedi.

Toplantıda daha sonra Partinin Milletvekili adayları tek tek söz alarak konuşma yaptılar. Bu doğrultuda 1. Sıra Milletvekili adayı Nuri Kaplan, 2. Sıra Milletvekili adayı Hasan Kaleli ve 4. Sıra adayı Mehmet Ateş konuşmalarında Demokrat Parti olarak 12 Haziran genel seçimlerinde Isparta’dan vekil seçileceklerine inandıklarını ve Isparta halkının da kendilerine bu yetkiyi vereceğine güvendiklerini ifade ettiler.