Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, 15 Ocak 2011'de yaptıkları olağan kongreyle birlikte genel başkanlarını seçtiklerini ve partileri için yeni bir dönemin başladığını bildirdi.

Demokrat Parti İl Başkam Hüseyin Dede, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında kendileri için yeni bir dönemin başladığım bildirdi.

15 Ocak 201 î'de gerçekleştirdikleri olağan kongreyle birlikte Namık Kemal Zeybek'in Genel Başkan olduğunu ve bu dönemin DP'nin yeniden diriliş dönemi olacağını iddia eden İl Başkanı Dede, şu anıklamalarda bulundu:

KÖKLERİ 60 YIL ÖNCESİNE DAYANAN BİR PARTİYİZ

"15 Ocak 2011'de 10. Olağan Kongremizi yaptık ve Sayın Namık Kemal Zeybek'i teşkilatımızın ve delegemizin büyük desteği ile Genel Başkan seçtik. Sayın Zeybek'le Demokrat Parti'de yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönem Demokrat Parti'nîn yeniden diriliş dönemidir.

Çünkü DP kökleri 60 yıl öncesine dayanan bir partidir ve bu kök değerlerine sımsıkı bağlı, mücadelesini bu zamana kadar vermiş bundan sonra da vermeye devam edecektir. DP; milli, manevi ve insani değerlere bağlıdır. Cumhuriyete bağlıdır ve tüm bunlarda ısrarlıdır ve öylede olmaya devam edecektir.

TABANDAN KALKINMAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

DP olarak biz tabandan kalkınmayı gerçekleştireceğiz. Milli bağımsızlığımızdan ödün vermeden dünya ile bütünleşeceğiz. Türkiyemiz bu imkânlara sahiptir. DP halk demektir. Çünkü ülkemizi değişik isimler altında 40 yıldan fazla milletimizle beraber yönetilmiştir.

Önümüzdeki genel seçimlerle birlikte tekrar milletimizle beraber iktidar olacağız. DP iktidarında terör bitecek, insanlarımız açlık sınırının üzerinde gelir elde edecek, milli gelir adil paylaştırılacak, ülkemizde AKP tarafından oluşturulan ayrışma sona erdirilecek, adalet sağlanacaktır.

Milletimizin arasına sokulan tüm nifaklar sona erdirilecektir. Devletimiz, milletimizin endişesi olmadan hep birlikte yönetilecektir.

İKTİDAR İÇİN YOLA ÇIKTIK

DP misyonu bunların hepsini yapmaya kadrolarıyla gücü olan tek partidir. Çünkü bu misyon Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Bu misyon kalkınmadır, büyümedir, güçlenmedir, milletimizin geleceğe güvenle bakmasıdır. DP geçmişte çok iyi sınavlar vermiştir, çok iyi evrelerden geçmiştir.

Biz DP kadroları olarak Sayın Genel Başkanımız Namık Kemal Zeybek'le beraber DP'yi yani milletimizi iktidar yapmak için yola çıktık. Allah'ın izniyle bunu başaracağız."

Akdeniz