Demokrat Parti’de 15 Ocak 2011 tarihinde yapılan Büyük Kongrede partide Genel Başkandan Genel İdare Kuruluna kadar büyük değişiklik yapıldı ve Genel Başkanlığa Namık Kemal Zeybek getirildi. Zeybek’in göreve gelmesi ile birlikte ise ülke genelinde partide yeniden yapılanma süreci başladı. Bu doğrultuda, Isparta’da da partinin 4 ilçe başkanı değiştirildi.

TOPLANTIYA YENİ İLÇE BAŞKANLARI DA KATILDI

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, konu ile ilgili olarak dün parti binasında bir basın toplantısı yaptı. Saat 13.30’da gerçekleştirilen toplantıya değişen İlçe Başkanlarından Eğirdir İlçe Başkanı Ömer Şengöl, Aksu İlçe Başkanı Raşit Karaduman ve Merkez İlçe Başkanı Müslahattin Can Selçuk ile çok sayıda partili katıldı.

DEDE; “2010 YILI BİZİM İÇİN SINAV YILI OLDU”

İl Başkanı Hüseyin Dede, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler ülkemizin önümüzdeki 4 yıl için kaderini belirleyecektir. DP bu seçimlerde sıkı bir şekilde hazırlanmaktadır. 21010 yılı bizim ve tüm teşkilatlarımızın sınav verdiği bir yıl olmuştur. Teşkilatımız seçimlere 6 ay kadar partimizi iktidar yapacak olan Sayın Namık Kemal Zeybek’i 10. Olağan Kongrede Genel Başkan seçerek iktidar yolunda ilk adımı atmıştır.

“BAZI İLÇELERİMİZDE YÖNETİM DEĞİŞİKLİKLERİNE GİTTİK”

İkinci adım olarak illerimizde, ilçelerimizde ve beldelerimizde gerekli yönetim değişiklikleri yaparak yeni gelen arkadaşlarımızla bu seçim sürecinde beraber çalışarak Allah’ın izni ile partimizi iktidar yapacağız. Buna göre; Eğirdir’de iktidar mücadelemizi partimizi eski Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’le, Aksu İlçemizde Raşit Karaduman’la, Atabey ilçemizde Ethem Akyokuşla ve Merkez İlçede ise Müslahattin Can Selçuk’la sürdüreceğiz” dedi.

ŞENGÖL; “PARTİMİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPTIM”

Daha sonra toplantıda bir açıklama yapan Eğirdir Belediye eski Başkanı ve Demokrat Parti Eğirdir İlçe Başkanı Ömer Şengöl de açıklamasında şunları söyledi; “Yaklaşık 42 yıldır geçmişinden bu yana DP’nin saflarında sizlerle beraberim. Partini her kademesinde görev yaptım. Bizler hep ortak kararlar aldık. Bu sayede bölünmelere mahal vermedik. Demokrasi kadar ideal bir yönetim şekli yok. Bu parti dışında ülkeyi yönetecek bize göre parti yok. Ben kolay işlerin peşinde koçmadım. Benim bildiğim kolay günlerin adamlığına talip çoktur. Bu anlamda Isparta’da nelerini gördük. İhlâsla mücadele edilirse elde edilmeyecek şey yok. Bu zamanda satışları başarı olarak gösterenler var. Bizle çok çalışarak yapacaklarımızı iyi anlatacağız” dedi.