ISPARTA VALİLİĞİ’NİN  DESTEKLEDİĞİ MAHALLE ANNELERİ 

EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

Mahalle Anneleri Projesi; tüm mahalle sakinlerinin daha huzurlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşama sahip olmalarına katkıda bulunmak; mahallenin sorunlarının gündeme getirilmesini ve problem çözümü ile ilgili gerek devlet kurumları gerekse STK’larla koordinasyonu sağlamak aynı zamanda da unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını gerçekleştirmeyi amaçlayan bir sosyal duyarlılık projesi olup Dr. Ruhan ÖZKAN’ın koordinasyonunda yürütülmektedir. Proje ortakları Isparta Valiliği, Mahalle Muhtarları, Halk Eğitim İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Belediye Başkanlığı ve İlgili STK’lar olmak üzere proje kapsamında ilgili kuruluşlarla koordineli olarak ana başlıklarıyla aile, çocuk, sağlık, sosyal ve ekonomi alanlarında ve çevre bilinci konularında faaliyetler yapılmaktadır.

Mahalle Anneleri Projesi eğitimleri için Isparta Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına “Mahalle Anneleri Eğitim Programı” projesi uygulanmıştır.

Mahalle Anneleri Eğitim Programı, 21 Ocak 2015 tarihinde açılış toplantısı yapılarak başlayacak olup, ardından Kanser Erken, Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) gelecek olan sağlık personeli tarafından eğitim verilecektir. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek kapsamında desteklenen eğitim 22 Ocak 2015 ile 12-13-16 Şubat 2015 tarihleri arasında mahalle annelerine eğitim verilerek tamamlanacaktır.