Emekli için 3 maaş avans! Emekli maaşı avansı nasıl alınır?
Milyonlarca emekli için güzel bir haber geldi. Tüm emekliler için 3 maaşa kadar avans almanın önü açılıyor. Emekli maaşı bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans maaş imkanının mevcut emekliler için de sağlanması gündemde. Peki emekli maaşı yanında 3 maaş avans alması için ne yapması gerekiyor? Emekli maaşı avansı almak için şartlar neler? Emekli maaşları ile ilgili son dakika haber ve gelişmeler haberimizde!
Milyonlarca emekli için güzel gelişme yaşandı. Emekli maaşı bağlanmasını bekleyenlere talepleri halinde 6 bin 62 liraya varan avans verilirken, bu imkanın benzerinin emekliler için de hayata geçirilmesi bekleniyor. Talepler hayata geçerse, emekliler 3 maaş tutarında avans kullanabilecek. Geri ödemeyi de taksitler halinde faizsiz olarak yapacak.
Emekli maaşı bağlanması uzun sürenlere yönelik avans uygulamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Ödeme, yazılı talep halinde yapılıyor.

NASIL UYGULANIR?

Emekliler, bu uygulamanın kendileri için de hayata geçirilmesini istiyor. Bu konuda gözler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'ta.
Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya yazılı başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.
ONAYLANIRSA UYGULAMA BAŞLAYACAK

Maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek.
Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek.