Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Ankara Etimesgut'ta faaliyet gösteren Kara Havacılık Okulu'nun Süleyman Demirel Havalimanı'na taşınmasına ilişkin süreçte ihale aşamasına gelindiğini söyledi.

Okulun eğitim faaliyetleri için Isparta'da yer tahsisine ilişkin protokolün geçen yıl imzalandığını hatırlatan Kaçıkoç, pist, lojman ve terminaller için de kaynak bulunduğunu açıkladı. Okulun Isparta ekonomisi için çok önemli olduğunu, en az 2 bin kişinin istihdam edilmesinin beklendiğini belirten Kaçıkoç, ilin otel ve sosyal tesis anlamında ciddi eksiklikleri olduğuna dikkat çekti. Kaçıkoç, yurt dışından da öğrenci kabul edecek okulun 2 yıl içerisinde faaliyete geçmesini tahmin ettiklerini kaydetti.

Isparta'nın kaderini hizmet sektörünün belirleyeceğini ifade eden Kaçıkoç, "Bizim için asker ve öğrenciler ciddi ekonomik gelir kaynağı. Öğrencilerin Isparta ekonomisine katkısı yıllık 20 milyon TL'yi buluyor. Kara Havacılık Okulu'nun gelmesiyle bu rakam daha da artacaktır. Ancak biz hizmet sektöründe henüz hazırlıklı değiliz. Bu yüzden işadamlarımıza, yatırımcılarımıza 5 yıldızlı otel yapımı konusunda çağrıda bulunuyorum." dedi.

ZAMAN