ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim giriş sınavı olarak bilinmekte olup, her yıl 2 kez gerçekleşen bir sınav türüdür. ALES’i kazana ve başarılı şekilde tamamlayan kişiler daha sonra ise yükseköğretim kurumların da okutman, öğretim görevlisi araştırma görevlisi, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacısı gibi açık olan kadrolara yerleşim hakkı elde edebilirler. Bunun dışında ise Yurt dışında lisansüstü eğitim alabilmek için elde ettikleri puan türüne göre gidebilme şansına sahip olabilirler. Bu sınav türü başta da belirttiğimiz üzere sene de 2 kez yapılmakta olup, birisi ilkbahar döneminde diğeri ise sonbahar döneminde yapılmaktadır. Bu sınav Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM tarafından yapılmaktadır. 4 yıllık eğitimi tamamlayan öğrenciler ALES sınavına girmeye hak kazanmış olacak olup, sınava girdiklerin de gerçek anlamda güzel bir puan alabilmek için yeterli çalışmayı gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bunu ise ALES soru bankası olarak çeşitli yayın evlerinin sunduğu kitaplar üzerinden çalışmalarını gerçekleştirebilirler.

Her yıl sınav sistemlerinde uygulanmakta olan değişiklikler ALES’i de vurmuş olup, yapılan değişiklik ise test ve soru sayılarının azalması olarak uygulanmıştır. Aynı zaman da süre olarak ise geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılarak sınavda yer alan adaylara avantaj sunulmuştur. Bu durum da tabi ki ALES’in sorularda azalma olmasından kaynaklı olarak test kitapların da değişiklik meydana geldi. ALES soru bankası yayınlayan yayın evleri yeni sistemin uygulanması ile birlikte çeşitli araştırmalar yaparak ona uygun kitapları piyasaya çıkarmaktadır. Tabi ki bu durum ALES de yer alacak olan adayların kitap arayışına girdiklerin de doğru kitabı bulmalarında zorlandıklarına da işaret edilen bir durum oldu.

Ucuz ALES Soru Bankası

Çeşitli kitapların kitap sitelerinde satılması online alışverişin güçlendiğini kanıtlar nitelikte olup, yaşadığınız yere göre daha uygun fiyatlar üzerinden kitaplar satışa çıkarılmaktadır. Bu durum ise sizler için oldukça elverişli olup, aynı zaman da kitap satan siteler daha kaliteli ve açıklamlı olarak yeni sisteme ayak uyduran kitapları sizlere sunmaktadır. Bu tamamen sizlerin siteler üzerinden kitap almanız gerektiğini açıklamaktadır.