Emekli eğitimci, eski Genel Sekreter Ahmet Tevfik Köse, eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünün SDÜ açısından ayrı bir anlamı olduğunun altını çizdi. Denktaş’ın SDÜ’nün fahri doktoru olduğunu hatırlatan Köse, “O vefatı bir başsalığı ile geçiştirilemeyecek kadar önemli bir insandı” dedi.     

            Rauf Denktaş’ın KKTC Cumhurbaşkanı iken 1999 yılında SDÜ’nün etkinliklerine katıldığını ve kendisine fahri doktora payesi verildiğini anlatan Eski Genel Sekreter Köse, şöyle konuştu:

            “Sayın Denkstaş üniversitesinin fahri doktorudur. 1999’da  Sayın Denktaş, Şevket Deemirel Kalp Merkezi’nin açılışı, ünivcersitenin açılış ve mezuniyet törenlerine gelmiş bir insandır.AB konusunda, Kıbrıs konusunda Türkiye’nin dış politikası konusunda gelip,ö ğrencilere ders vermiş birisidir. Yani kısacası Denktaş SDÜ’nün mensubudur. Uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora ünvanı verilmiştir. Bir başsağlığı ile geçiştirilebilecek insan değil.Kendi mensuplarımızdan birisi ölmüş gibi davranmalıyız.”

            Isparta’nın yükseköğretim hayatına geçişinde önemli katkıları bulunan emekli eğitimci Ahmet Tevfik Köse, vefat eden Rauf Denktaş’ın ‘3M’ dediği 3 özelliğinden şöyle bahsetti:

Mücadele adamı: Türk Mukavemet Teşkilatını kuran adam. Ve yarın cenazesi o mücahitlerin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na defnedilecek.

Müzakere adamı: O dönemden itibaren Kıbrıs’ın özgürlük ve demokrasi mücadelesini öldüğü son ana kadar devam ettirebilen bir mücahit. Son günlerinde söylediği söz ‘bahtiyar bir ülkede başınız dik olsun’. Rum kesimi Cumhurbaşkanı Hristofyas’a ‘Kuzey Kıbrıs özgür ve bağımsız ülkedir’ diye ölmeden bir gün önce sayıklıyor. Bu müzakare azminin en güzel örnekleridir.

Milliyetçi: Türk dünyasının en büyük milliyetçilerinden birisi.