SDÜ’de 2016- 2107 Akademik Yıl başladı: Köklü bir tarihe sahip olan SDÜ 283 bin 500 kişilik ailenin yeni üyeleri ile dün ilk buluştu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Oryantasyon Kitabı’nda öğrencilere seslendi: “Size rehberlik edecek olan temel değerler erdem, bilgi, çalışkanlık ve üretkenlik olacaktır.”

-SDÜ’den yeni döneme merhaba

Akademi dünyasının yükselen değeri Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Dönemi başladı. 10 milyon metrekare alanda Doğu ve Batı olmak üzere iki ayrı yerleşkede kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 19 fakülte, merkez ve ilçelerde olmak üzere 21 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuar, 4 yüksekokul, 6 enstitü ile lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim çeşitliliği sunuyor.

-Çift anadal ve yan dal imkânı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) branş eğitiminin yanında çift ana dal, yan dal, yurt içi ve yurt dışı üniversite değişim programları ile zengin bir yükseköğretim ortamı sunuluyor.

-Avrupa’nın en yüksek kapasiteli 10 kütüphanesi içinde

Doğu Yerleşkesi’nde bulunan ve kesintisiz hizmet sunan Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi 8 bin metrekare kullanım alanı, 950 kişilik oturma kapasitesi ve 150 bin basılı, 165 bin elektronik yayını, 10 binin üzerindeki multimedya kaynağı, 38 bine yakın elektronik dergisi ve 60 online veri tabanıyla Avrupa’nın en iyi 10 kütüphanesi arasına girmiştir.

-''Dünya Vatandaşı'' mesajı

Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 2017-2018 Akademik Yıl’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ailesine katılan öğrencilere seslendi:

“Değerli gençler eğitim; sabır, uzun çalışma ve odaklanma gerektiren çok önemli bir uğraştır. Bu uğraşta başarılı olmak hepimizin temel hedeflerinden biri olmalıdır. SDÜ’de alacağınız eğitim, sizlerin mesleki gelişiminizin başlangıç noktası olacaktır. 

SDÜ’de eğitim almak sadece bilim ile ilintili değildir; bu eğitim, kültürel, sosyal ve duygusal zekânızı geliştirmenin yanı sıra, evrensel nitelikleri yerel özelliklerle birleştirebilmenizi de sağlayacaktır. SDÜ’nün sınırları içerisinde oluşturacağınız gerçek bir “dünya vatandaşı” olma özelliği, bu sınırların dışında başarılı birer meslek insanı olmanızı ve çevresiyle uyumlu, liderlik edebilen, tam donanımlı, farkındalık yaratan bireyler olmanızı da sağlayacaktır. Tüm bu süreç içinde size rehberlik edecek olan temel değerler ise erdem, bilgi, çalışkanlık ve üretkenlik olacaktır.”

SDÜ'nün Yeni Üyeleri Üniversitesini Keşfediyor

Süleyman Demirel Üniversitesine bu yıl katılan öğrencilerimiz, “Keşif SDÜ” adlı oryantasyon programıyla üniversitesini tanıyor.

Öğrenciler, Atatürk Kapalı Spor Salonu, 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi, Batı Yerleşkesi spor tesisleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve yemekhaneleri kapsayan Doğu ve Batı yerleşkeleri turunda, eğitim öğretim hayatları boyunca sıklıkla kullanacakları alanları yakından tanıma fırsatını elde ediyor.

"Keşif SDÜ Gezisi", 22 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.