Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Esnaf ve sanatkarlar camiası olarak öfke kontrolü eğitimi başlatmalı ve bu konuda öncü olmalıyız” demişti.

TESK Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birlik ve federasyon başkanlarının katıldığı kurul toplantısında konuşan Bendevi Palandöken, son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, esnafa öfke kontrolü eğitimi verilebileceğini söylemişti.

Konu hakkında düşüncelerini paylaşan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, “Sayın genel başkanımız önemli bir konuyu gündeme getirdi. Esnaf arkadaşlarımıza öfke kontrolü konusunda eğitim verilmesi iyi olacaktır. Bu hem esnaf arkadaşlarımız açısından hem de halkımız açısından iyi olacaktır. Nafakası için akşama kadar sabırla dükkanında, işyerinde bekleyen esnaf arkadaşlarımız akşama kadar bin bir çeşit karakterde kişiyle karşılaşmakta.

Günümüzün ekonomik şartlarına bağlı olarak müşteriler haklı olarak genelde pazarlık usulüyle alışveriş yapmak istemekteler. Burada esnafımızın sabrı, müşteriye olan saygısı ön plana çıkmaktadır. Bu ilişkileri daha sağlıklı hale getirebilmek için esnafa yönelik öfke kontrolü eğitiminin iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum. Sayın genel başkanımızın bu önerisini bizde destekliyoruz. İnşallah iyi sonuçlar verir” diye konuştu. / İbrahim DEMİRAYAK