“19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan ülkemizin kurtarıcısı, Devletimizin kurucusu Atatürk’ün doğum yıldönümü olarak törenlerle kutlanır.

 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a geldiği gündür. Ulusal bayram günü 92. yıldönümüne ulaştığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Isparta ilimiz başta olmak üzere yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Milletimizi, Milli Mücadele günlerine getiren ortamda yine Türklüğün var olmak yada yok olmakta yüz yüze kaldığı çok büyük sıkıntılar içinde olduğu bir dönemi göstermektedir. Ama aziz Milletimiz, böylesine zor ve sıkıntılı anları aşmasını bilmiş büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır. İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına “ inanan Mustafa Kemal, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Mustafa Kemal Paşa’nın Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için başlattığı hareket, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış ve herkesin bir ilke etrafında toplanıp kenetlenmesine varan sürece hız ve hayatiyet kazandırmıştır. Ancak, ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen, vatanımızı ve milletimizi büyük bir milli mücadele vermeye götüren şartları çok iyi bilen ve hedefi baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesine aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bunun yolunun da gençliğimizin büyük ilkelerle yetişmesinden geçtiğini görmekteydi.

Bunun içindir ki, bir yandan bu günün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlerimiz bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda geleceği, dinamizmi ve geleceğe olan güvenidir. Bu ülke gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin temel taşı olan ve Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım. Vatanımızın milletine sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek dilerim.”