Eğitimin çok farklı bir sektör olduğunu ifade eden Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Isparta Başakşehir Koleji kurucusu Mustafa Özaydın, eğitimin manevi boyutu çok yüksek olan bir iş olduğunu söyledi.

Haber 32 İnternet Sitesi ve Express Gazetesine eğitim sektörüne giriş hikayesini anlatan Mustafa Özaydın; “Geriye dönüp baktığımda iyi ki ben eğitime yatırım yapmışım diyorum.Gelecekte ülkeyi emanet edeceğin gençlerin eğitimine ve öğretimine katkı sağlıyorsun. Bu gurur verici bir şey” diye konuştu.

DERSHANEYLE BAŞLAYAN BAŞARI HİKAYESİ

Eğitim sektörüne 2009 yılında dershaneyle başladıklarını ifade eden Özaydın, o yılları şöyle özetledi;“O tarihte hazır bir dershaneyialarak eğitim işine girdik. Aldığımız dershanenin o tarihte125 öğrencisi vardı.Ciddi emek verdik, öğretmen ve idareci kadrosunu güçlendirdik. Ve kısa zamanda dershanemizin ikinci şubesini açarak öğrenci sayımızı binin üzerine çıkardık. Ancak sonrasında dershanelerin kapatılma süreci gündeme geldi. Bizde dershanemizi kapatarak Özaydın temel Lisesine kurduk ve bir yıl bu şekilde devam ettik. O zaman karar verdik ve sadece liseyle olmaz dedik.Çocuk ana sınıfından başlayarak liseden mezun olmalı dedik. Hatta imkan varsa aynı kompleks içerisinde üniversite olmalı dedik. Ancak Isparta’da şuan için öyle bir imkanımız yok” diye konuştu.

BAHÇEŞEHİR ISPARTA’NIN GURURU OLDU

Bahçeşehir Okulları olarak çok büyük başarılara imza attıklarını belirten Özaydın; “Bahçeşehir olarak busene beşinci senemiz. Toplam 1200 civarında öğrencimiz var. Geride bıraktığımız eğitim-öğretim dönemindeTürkiye genelinde üniversite sınavlarında ilk bin öğrenci arasına giren 8 tane öğrencimiz var. Gurur verici bir başarı ve manevi boyutu çok yüksek olan bir iş” dedi.

VATAN-MİLLET SEVDALISI GENÇLER YETİŞİYOR

Gelecek nesilleri yetiştirmenin önemine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Özaydın;“Gelecekte ülkeyi emanet edeceğin gençlerin eğitimine ve öğretimine katkı sağlıyorsun. Ülkenin üst düzey makamlarını en iyi şekilde temsil edecek gençleri şimdiden yetiştirmiş oluyorsun. Türk örf ve adetlerine uygun yetişen, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırabilen, muhakeme kabiliyeti yüksek, her alanda donanımlı, Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı, vatan-millet sevdalısı nesiller yetiştirmek başka bir şey. Bunun parayla, ticaretle veya başka bir şeyle alakası yok. Dediğim gibi paha biçilmez bir olay ve gurur verici bir şey. Fıtri olarak erdemli insanları yetiştirmeye katkı sağlamak bambaşka bir duygu. Onun için geriye dönüp baktığımda iyi ki ben eğitme yatırım yapmışım, iyi ki vatan-millet sevdalısı gençlere destek olmuşum diyorum” diye konuştu.

İYİ Kİ EĞİTİM ALANINA YATIRIM YAPMIŞIZ

Metro Mühendislik olarak Türkiye genelinde birçok prestijli projeye imza attıklarını ifade eden Özaydın; “Ben 35 yıldır inşaat sektöründeyim. Türkiye genelinde birçok önemli projeye imza attık. Hastane ve üniversite inşaatları yaptık. Ekonomi kampüsleri ve oteller inşa ettik. Son teknoloji binlerce konutlar yaptık. Uluslararası standartlarda stadyumlar yaptık. Tabi bütün bunlar gurur verici. Ama geriye dönüp baktığımda iyi ki eğitim alanına yatırım yaptık diyorum. Şimdi bir nesil yetiştiriyoruz. Ülkede söz sahibi olacak gençleri yetiştiriyorsun. Sık sık okula gidiyoruz, gençlerimizle bir araya geliyoruz. Onların gözünde gelecek ışıltısını görmek bizleri son derece gururlandırıyor. Hem ortaokul hem de lise mezunlarımızın tamamı istediği bölüme yerleşti. Dediğim gibi üniversite sınavlarında ilk bin öğrenci arasında 8 öğrencimiz var. Aynı şekilde liselere geçiş sınavında tam 500 puan almış öğrencimiz var. Türkiye genelinde 180 öğrenci tam 500 puan almış, bunlardan birisi de Isparta’dan Bahçeşehir Okulundan, gurur verici bir başarı.

ISPARTA BAHÇEŞEHİR BÜYÜK BİR AİLE

Tabi ki bu bir ekip işi. Eğitim-öğretim alanında kendini kanıtlamış uzman bir ekibimiz var. Birbirinden değerli bilinçli velilerimiz var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Öğrenci, öğretmen ve veli olarak bir aile gibiyiz. Amacımız vatan ve millet sevgisi olan donanımlı gençler yetiştirmektir” dedi.