Isparta'nın Sav  Kasabası'nda, kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını kasabadaki çocuklara ve çevredeki halka,kazandırma hayaliyle oluşturulan  "Sav İncili Çavuş Halk Kütüphanesi" projesi hayata geçti.

Çevresinden ve internetten yapılan çağrılara duyarlılık gösteren kütüphane gönüllüsü Ayşe Merve Gül; toplanan kitaplarla kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine açtı.

Kent merkezindeki kişilerin kitaba ulaşmakta sıkıntı yaşamadıklarını ama köylerde okuyan öğrencilerin bu eksikliğinin giderilmesi için yapılabilecek birşeyler olması gerektiğinin aklında yer edindiğini söyleyen Ayşe Merve Gül, "kütüphane kurma" fikrini benimseyerek hayalini anlattı.     

Kasabadaki ve kasabaya köyderden gelen çocukların kitaplardan uzak kalmamaları, kendilerini geliştirmeleri için kütüphaneye ihtiyaçları bulunduğunu belirten Ayşe Merve Gül, kitaplara daha rahat ulaşmalarını sağlamak hedefiyle kütüphane oluşturma düşüncesini anlattığı arkadaşlarının kendisine destek verdiğini, hatta bu çalışmada pay sahibi olmak istemelerinin kendini daha da motive ettiğini söyledi. Ayşe Merve Gül, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi konuştuk, bir yandan da kitap toplamaya başladık. Paylaştığım hayal herkesten destek gördü, internetten de konuyla ilgili araştırma ve duyurular yaptık, düşüncemizi ve amacımızı daha çok insana ulaştırmaya çalıştık. Duyarlı çok kişi destek verdi, kurumlardan da kitap istedik."     

Sav İncili Çavus Halk Kütüphanesi kasaba ve köy halkının çocuk yetişkin herkesin yararlanması için oluşturulmuş Sav Belediyesi'nin de sosyal tesislerinde yer tahsis edip ve ihtiyaçlarını karşılayarak büyük oranda katkıda bulunmuş bir kütüphanedir.

Haftanın 6 günü hafta içi +cumartesi günleri açık, okumak için ödünç kitap sağlanıyor,okul çocuklarına derslerinde yardımcı olunuyor.

Kitaplar Türkiye'nin dört bir tarafından bağış olarak gönderildi ve hala daha kitap bağışı almaya devam ediyoruz.

Kitap katkısında bize en çok destek olan Sahaf-ı Dem ve Seyyah Yardıma Giden Yol ailesi ve tabiki kasaba halkı onlara ayrıca teşekkür ediyorum.                        

Kütüphanemiz aynı zamanda etüt ve derslik olarak da kullanılabiliyor.

Edebi, tarihi , din ve mitoloji, kişisel gelişim ve gençlik kitapları, fantastik kitaplar, çocuk kitapları olmak üzere 1250 kitap var. İhtiyacı olana yardımcı olması içinde elimizde ilkokul ortaokul lise ygs lys olarak  test kitapları  var.                        

Kasabadaki ve kasabamıza köylerden gelen öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin buraya sahip çıkacağını, en yararlı bir şekilde kullanacaklarını biliyoruz. Umarım insanlığa bir faydamız dokunmuştur" dedi.     

Ayşe Merve Gül, kütüphanesi olmayan diğer köylere de ulaşacaklarını belirterek "Projeye devam edeceğiz, imkanlarımız ölçüsünde ulaşabildiğimiz bütün köylere gitmek ve kütüphane kurmak istiyoruz.  Duyarlı vatandaşlarımızdan sadece kitap istiyoruz. Bize güvensinler, bize destek olurlarsa bizim işimizde o kadar hızlı ilerler ve daha çok köy çocuğu kitaba ulaşabilir" diye konuştu.     

Öğrenciler de kütüphane olmasının sevincini, kitaba kolay ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

KİTAP BAĞIŞ İÇİN ADRES:

BELEDİYE MEYDANLIĞI

SAV SOSYAL TESİSLERİ BİNASI