Törene Girişimcilik Eğitimi’ni destekleyen Oda, Borsa temsilcileri, KOSGEB Müdürü, işadamları derneklerinin başkanları katıldı. Törende konuşan ITSO Genel Sekreteri Doç.Dr.Adem Korkmaz, bu eğitimlerin iş dünyasına birer proje olarak geri dönmesini arzu ettiklerini söyledi. Korkmaz, Isparta’da son girişimci kalıncaya kadar eğitimlere devam edeceklerini de belirtti. Korkmaz, “Vizyonumuz, Isparta’daki son girişimci adayına kadar bu eğitimlerin devam etmesini düşünüyoruz. Her başvurunun mutlaka girişimcilik eğitiminden geçmesini arzu ediyoruz. Ancak, adaylarımız girişimcilik eğitimine gelmeden önce kafalarında somut bir iş projesinin olmasını istiyoruz. Zira, eğitimin bir anlamı ve amacı var. Buradan mezun olduktan sonra iş projesi hazırlayarak KOSGEB’e başvurmalarını istiyoruz. Bu anlamda KOSGEB’de onaylanan proje sayısının da yüksek olmasını istiyoruz. Emeklerin mutlaka girişimcilik ve istihdamla sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

Ardından, girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 29 kişiye, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Borsa Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir, işadamları dernekleri başkanları Özcan Pınarcı, Uğur Büyükçulcu ve Adem Demiralay tarafından sertifikaları verildi.

Törende hazır bulunan ve projelere maddi destek sağlayacak olan KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım da, önemli tavsiyelerde bulundu. Yıldırım, yapılacak projelerin verilecek desteklere ve mevzuata uygun olmasının yararlı olacağını ifade etti.

Sertifikaların verilmesiyle girişimcilik eğitiminin ilk bölümü sona ermiş, ikincisi başlamış oldu.