İsparta'da bir ilk
Söz konusu kursun kendi branşında İsparta'da bir ilk olduğunu vurgulayan Türkiye Beyazay Derneği İsparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, kursun tarnamen ücretsiz olacağını ve kursu birinci bitiren kursiyere konuşan saat, ilk üçe giren kursiyerlere ise beyaz baston hediye edileceğinin müjdesini verdi.

AYDEMİR; "KUR'ANI KERİM ÖĞRENMEK GÖRME ENGELLİLERİN DE HAKKI"

Isparta'daki tüm görme engelli erkek bireyleri kursa katılmaya davet eden Şube Başkanı Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları • söyledi; "Türkiye Beyazay Derneği İsparta Şubesi olarak görme engelliler için kabartmalı Kur'anı Kerim kursu açıyoruz. Çünkü, normal bireyler kadar, görme engellilerin de Kur'anı Kerim öğrenmek hakkı olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen aylarda ise aynı kursu bayan görne engellilere de düzenlemek amacımızdır. "KURS, 5 KURUMUN DESTEĞİ İLE AÇILACAK" Kursumuza görme engelli ve kabartma (Braille Alfabesi) harfleri bilen ve bilmeyen tüm erkekleri davet ediyoruz. Kursumuz, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Görme Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği'nin destekleri ve hayırseverlerin katkıları ile açılacaktır.


"KURSA KATILMAK İSTEYENLER BİZİMLE İRTİBATA GEÇSİN"

Kurs yeri Gençlik ve Spor İl Müdür-lüğü'nün Gençlik Merkezi olup, kursiyerler kurs yerine servisle gidip geleceklerdir. Kurs altı ay süreli olacak ve 3 Aralık tarihinde yani 3 Aralık
Dünya Engelliler Gününde başlayacaktır. İsteklilerin derneğimize bizzat gelerek veya § 0533 138 26 09 numaralı telefona çağrı bırakarak irtibat ku-rulabilinir, çalışanları da düşünerek'kurs, Cuma günü akşam 19.00 - 21.00 saatleri arasında ve Cumartesi günü de saat 12.30 -14,30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir" dedi.

"KURSA KATILANLARIN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK"

Kursa katılan kursiyerlerin kursla ilgili tüm ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılanacağını dile getiren Başkan Aydemir, "Yazı Tableti, Kalemi, Kağıdı ve Kabartmalı Kur'an dili kursiyerlere ücretsiz verilecektir. Kursu tamamlayan kursiyerlere; bir takım Kur'anı Kerim, Kısa Sureler ve Dini Bilgiler Kitabı hediye olarak verilecektir. Kurs birincisine Konuşan Saat ve ilk üçe giren kursiyerlere ise Aliminyum Hafif Beyaz Baston hediye edilecektir. Ayrıca; Kabartmalı yani Braille Alfabesi ile yazılmış Kur'anı Kerim, Kur'an Dili, Kısa Sureler ve Dini Bilgiler kitapları İl Halk Kütüphanesine teslim edilecek ve görme engellilerin istifadesine sunulacaktır. Öte yandan, kurs açılışına katılan ve isteyen tüm görme engellilere Kabartmalı Kısa Sureler kitabı hediye edilecektir" şeklinde konuştu.

"TÜM GÖRME ENGELLİLERİ KUR'ANI KERİM ÖĞRENMEYE DAVET EDİYORUZ"

Türkiye Beyazay Derneği İsparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, Görme engellileri, Kutsal Kitabımız Kur'anı Kerimi öğrenmeye davet ettiklerini belirterek, eğitimin her engeli aşacağına inandıklarını sözlerine ekledi.