Balaman’dan meclise yorum ‘SKANDAL’

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaban, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisinde Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendisi ile ilgili maddeyi kaldırmasını skandal olarak yorumladı.

Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da ilişkili olduğu Belediye Başkanlığı ve beraberindeki şirketlerin lehinde veya aleyhinde açılmış olan davalardan feragat edilmesi için başkanlık makamına yetki verilmesi konusundaki maddenin Başkan Günaydın tarafından gündemden kaldırılmasını değerlendiren eski başkan Hasan Balaman konuyu skandal olarak yorumladı.

Türk adaletine güvendiğini belirten Balaman, “Benim Türk adaleti karşısında Isparta adına yapmış olduğum hizmetler için alnım aktır” dedi.

Balaman, mevcut belediye yönetimini kastederek, “Onlar burunlarının ucundakini göremiyorlar. Sen belediyenin şirketlerini trilyonlarca zarara uğratacaksın. Sonra yargıdan kaçmaya çalışacaksın. Bu Türk adaleti ile pazarlık etmekten başka bir şey değildir” diye konuştu.

KONUYLA İLGİLİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ>>>>

‘KONUŞTUKÇA BATIYORLAR’

Söz konusu gündem maddesinden MHP İl Başkanının haberi olduğunu iddia eden Balaman, “Siz gündem maddesinden haberimiz yoktu diyorsunuz. Sayın İl Başkanı sizin de mi haberiniz yoktu. Elbette vardı. Geri adım atıyor ve konuştukça batıyorsunuz” dedi.

Adaletin yerini bulacağını dile getiren Balaman, “Sizin hiçbir endişeniz olmasın. Adalet yerini elbette bulur. Ancak, şunu unutmayın ki, ben 5 yıl boyunca sizin icraatlarınızın takipçisi olacağım” şeklinde konuştu. 

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde Akkent Mahallesi olarak isimlendirilen Ali Köyü TOKİ belediye meclisinin kararıyla ismi değiştirilerek Gülkent Mahallesi olmuştu. İsim değişikliğini tahammülsüzlük olarak yorumlayan Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, mevcut yöneticileri ilkesizlikle suçladı.

Balaman kendilerinin göreve geldiği zaman Muzaffer Türkeş ve Işıkkent Mahalleleri’nin isimlerini değiştirmediklerini hatırlatarak, “Bu isimlere de siyasi anlamlar yüklenebilir. Ama biz göreve geldiğimiz zaman ne Muzaffer Türkeş Mahallesi nede Işıkkent Mahallesi’nin isminden rahatsızlık duymadık” dedi.

İsim değişikliğini ilkesiz siyasete dayandıran Balaman, “Bu zihniyet saf, temiz, pak anlamına gelen Ak kelimesinden rahatsızlık duymuş, bu isme tahammül edememiştir. Sen kendinden önceki isimleri değiştirmenin önünü açarsan senden sonra gelecek olanda senin hizmetlerinin üzerini kapatır” şeklinde yorum yaptı.

Süleyman YAPICI / ISPARTA

KONUYLA İLGİLİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ>>>>