Eski Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Ali Günaydın'ın vefatını Isparta için bir kayıp olarak nitelendirdi.
        
Eski Turizm Bakanı hemşehrimiz İbrahim Gürdal, Ali Günaydın'ın vefatı dolayısıyla Belediye Başkanı Yusuf  Ziya Günaydın'a taziye ziyaretinde bulundu. Ali Günaydın'ın Isparta'ya hem sağlık alanında hem de müteahhitlik alanında çok büyük hizmetler veren bir insan olduğunu belirten Gürdal, şöyle dedi:

"İnancımız o dur ki, Allah'ü teala hayırlı evlat yetiştirenlerin amel defterine bilhassa 'ağaç dikenler cennetlik' dediyse ki inancımız odur. Sayın Yusuf Ziya Günaydın'ın dikmiş olduğu ağaçlar babasını cennet bahçesinde gezdirmeye yeter. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. 

1969-1970'li yıllarda Isparta'ya yatay apartmanı ilk yapan, altında dükkanları yan yana olan ilk evdir burası. Kendisi sağlıkçıdır, sağlık sıhhat dağıtır. Oğulunun mimarlığı da heralde hazneden geldi. Genlere çekim olmuş. Ali amca o günün şartlarında çok kişiye sağlık dağıtmıştır."

ISPARTA ÇOK ŞANSLI BİR KENT

Öte yandan eski Bakan Gürdal, Isparta'da yaşayan insanların birbiriyle göbek bağı ile değil hemşehrilik bağı ile bağlı olduğunun altını çizdi. Gürdal, "Allahü teala anne ile bebeğin bağını göbek bağını keserek kesmez. Taki mezara kadar... Bu bakımdan bu aziz toprakların hemşehrilik bağı göbek bağı değildir. Hemşehrilik bağıdır. Isparta'nın birlik ve bütünlüğünü bozmamız lazım. Ne mutlu ki ülkeyi idare eden ve kaderine oynayan insanlara hemşehrim deme hakkını elde ettik. Bu bakımdan Ispartalı hemşehriler olarak çok mutluyuz. Bu ülkeye hizmet eden, taş üstüne teş koyan kim varsa mekanı cennet olsun. Allah razı olsun onlardan Hizmetin haseti olmaz" diye konuştu.