Isparta Hak-İş İl Temsilciliği1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

Isparta Hak-İş İl Temsilciliğine bağlı şube başkanları ve il temsilcilerinin Kaymakkapı meydanında bir araya gelerek yaptığı basın bildirisinde 1 Mayıs İşçi Bayramı Emekçiler günü kutlaması yapıldı.

Isparta Hak-İş İl Temsilcilisi ve aynı zamanda Isparta Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Akgül, hiç kimsenin moralsiz ve ümitsiz olmaması gerektiğini belirterek, sendikacılığın sadece aidat toplamaktan ibaret olmadığını söyledi.

1 Mayıs kutlamalarının ülkenin her yanında yapılabileceğini belirten Akgül; “Biz Hak-İş olarak illaki İstanbul Taksimde kutlayacağız diyerek diretmiyoruz. Bu konuda gerginlik yaratmaya gerek yok. Ülkemizin her köşesi bir cennet niteliğindedir. Her toprağı değerli ve kıymetlidir. Bu doğrultuda biz geçen sene Adana İlimizde kutlamıştık, bu sene Urfa İlimizde kutluyoruz” dedi. 

Hakça, adaletçe paylaşımdan yana olduklarını ifade eden Akgül; “Sendikalar birbirinden üye çalan, sadece aidat toplayan örgütler olmamalı. Sendikalar, imkan ve şartlara göre üyelerinin haklarını sonuna kadar savunan, birlik ve beraberliği sağlayan, alın terine saygı gösteren örgütler olmalıdırlar. Bu duygu ve düşünce ile tüm çalışanların, emekçilerin bayramını kutluyorum” diye konuştu.