Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Vali Memduh Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan,  Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Cumhuriyet Vali Yardımcısı Niyazi Can, Wiesbaden İl Emniyet Müdürü Gerhald Müller,  İPA Almanya Şube Başkanı Başkomiser Döngü Yazgan,  mülki ve askeri erkân  ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptı.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Gürkan, “Halka Hizmet Hakka’ Hizmettir” düşüncesinden yola çıkarak, çağdaş yönetim anlayışını benimseyen Isparta Polisi, suç ve suçlularla mücadelede kapılarını sonuna kadar açık tutarak, toplumun her kesiminin görüş ve önerilerini değerlendirmekte, karşılıklı güven ve sevgi ortamının oluşturulması ile birlikte, toplumun desteğini en üst seviye çıkartmayı hedeflediklerini ifade etti.

SUÇLARIN OLUŞMADAN ÖNCE ÖNLEMESİ 

SAĞLAYAN BİR TEŞKİLAT OLMAK

Gürkan, Emniyet Teşkilatımızın 166. kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Bilindiği gibi ülkemizde suç ve suçlularla mücadele eden, sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü  ve tescil edilmiş  uluslar arası başarıyla vatandaşına kesintisiz hizmet sunan  Türk Polise, alınan her türlü önleme rağmen meydana gelen olaylarda; olayın faillerini, iz ve delilleri ile birlikte adli mercilere  teslim ederek, asayiş ve  güvenlik görevini   yerine getirmektedir. Bu görevin yanı  sıra  amacımız, huzur ve güvenliği sağlayan, her geçen gün dünyamızda yaşanan olaylar karşısında kendini sürekli  geliştiren, teknolojiye entegre olan ve insan  odaklı  çalışmanın gereklerini  yerine getiren, suçların oluşmadan önce önlenmesini  sağlayan bir teşkilat olmaktır” dedi.

ETKİNLİĞİMİZ DAHA DA ARTACAK

Gürkan, teşkilat mensuplarımızın özverili çalışmalarının yanı sıra, Toplum Destekli Polislik Projesi uygulamalarımız ve Mobesa sistemimiz, güven timlerimizle birlikte huzur ve güvenliğin sağlanmasında etkinliğimizin daha da artacağını söyledi.

ANKET ÇALIŞMASINDA YÜZDE

 92 GÜVENİYORUZ SONUCU ÇIKTI 

“Halka Dayanmayan Hiçbir Hizmet Başarılı Olamaz” düşüncesinin hareketle; ilimiz  merkezinde, 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’yle  iş birliği içerisinde  yapılan  anket çalışmasında; Isparta Polisine  güveniyor musunuz? Sorusuna yüzde 92 oranında “Güveniyoruz” sonucu çıktığını ifade eden Gürkan, “Isparta Polisinin; halkımızın güvenine mazhar olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

SUÇ ORANLARINDA AZALMA OLDU

Gürken, “Halkımızın bu güveninden destek alarak; suç ve suçlularla mücadeledeki azim ve kararlılığımız ve projeli çalışmalarımız sonucunda, genel asayiş olaylarında 2009 yılına oranla 2010 yılında fark edilir bir oranda azalma olmuştur” dedi.

CANIMIZI FEDA ETMEKTEN ASLA

TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ

“İlkemiz; dürüst, tarafsız, insan haklarına ve yasalarına saygılı, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, hukukun üstünlüğüne dayalı, meslek etiği çerçevesinde, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarımızı yürütmektir” diyen

Gürkan sözlerine şöyle devam etti: Görevcimizi yerine getirirken, yasaların bize vermiş olduğu yetkiyi doğru ve yerinde kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kutsal vatan topraklarımızın bekası uğruna mücadele ederken, bize emanet edilen milli ve manevi değerlerimizi korumak için gerekirse canımızı feda etmekten asla tereddüt etmeyeceğiz.

Mensubu olmakla şeref duyduğum Emniyet Müdürü Teşkilatımızın 166. kuruluş yıl dönümünde hatırlarını daima yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza, iş ve çocuklarına sağlık. Mutluluk ve esenlikler diliyor, başta Sayın Valimize değerli konuklarımıza, Isparta’lı vatandaşlarımıza ve basınımızın güzide temsilcilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum”.

AMACIMIZ DOSTLUK VE KARDEŞLİK BAĞI KURMAK

Wiesbaden İl Emniyet Müdürü Gerhald Müller ise, Türk polis teşkilatı ile aralarının  her  zaman iyi olduğunu belirterek, “ Sadece Almanya’da değil Hessen eyaletinde de  Türk polisleriyle  beraber  çalışıyoruz. Orada 70 kökenli Türk polisimiz var. Amacımız orada bulunan 70 kökenli Türk Polisimizin sayısını yükseltmek” şeklinde konuştu.

Müller, amaçlarının Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ile dostluk ve kardeşlik kurmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından tenis, satranç turnuvasında dereceye girenlere  ödülleri  verildi.