ITSO, ISPARTA'NIN TEŞVİK KAPSAMINA ALINMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI


Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (Itso) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta'nın Hükümet Tarafından Çıkartılan Daha Önceki İki Teşvik Yasasından da Yararlanamadığını, Ancak 2009 Yılında Başlatılması Düşünülen Yeni Teşvik Sistemi İçinde Mutlaka Yer Alması Gerektiğini Belirtti.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta'nın hükümet tarafından çıkartılan daha önceki iki teşvik yasasından da yararlanamadığını, ancak 2009 yılında başlatılması düşünülen yeni teşvik sistemi içinde mutlaka yer alması gerektiğini belirtti.


Kaçıkoç, bu nedenle "Isparta'ya teşviği sen de teşvik et" kampanyası başlattıklarını açıkladı.

ITSO Başkanı Kaçıkoç, kampanyayla ilgili ilk desteği, kendisini ziyarete gelen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti Yönetiminden isteyerek kampanyayı başlattı.


Kaçıkoç, 2009'da başlaması öngörülen yeni teşvik sistemi içerisinde Isparta'nın da mutlaka hak ettiği yeri alması gerektiğini ifade ederek, "Bu noktada daha öncede ITSO olarak teşviklerle ilgili olarak bir rapor hazırladık. Bu rapor başta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere ilgili yerlere ulaştırıldı. Raporda Isparta'nın teşvik konusu olabilecek önde gelen sektörleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.

 Fakat yeni teşviklerle ilgili olarak (bölgesel, sektörel ve proje temelli olmak dışında) sistemin ayrıntıları henüz bilinmemektedir. Bu yüzden Isparta olarak sunduğumuz sektör bilgileri ve taleplerinin yeni sistemle nasıl bir uyum ya da uyumsuzluk içinde olduğu bilinmemektedir" dedi.

Kaçıkoç, bu nedenle hükümetin, teşvikle ilgili düşüncelerini bir an evvel netleştirerek insanları bilgilendirmesi gerektiğini anlattı.

ITSO'nun yeni teşvik sisteminde Isparta'nın yer alması için gereken her türlü yerel aktörle işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade eden Kaçıkoç, "Yine bilindiği üzere bizim yat ve gezi teknesi yapımı için Isparta'ya özel teşvik verilmesi talebimiz olmuştur. ITSO bu talebini bir kez daha yenilemektedir.

Bu noktada yat sektörünün Isparta'ya gelmesinde gerek mevcut OSB arazisi açısından gerekse muhtemelen kullanılabilecek rezerve alan açısından bir sorun olmadığı gibi, sektörün kendisi açısından da Isparta ili ilgili bir sorun bulunmamaktadır. Eksik olan tek şey Isparta'ya gelecek yat sektörü için ne tür teşvikler verilebileceği konusudur" diye konuştu.