Hasret Sona Eriyor ve Çocuklar Camide Kur'anla Buluşuyor...

Yaz Kur’an kursları 12 Haziran 2017 Pazartesi günü büyük bir coşkuyla eğitim-öğretime başlamaya hazırlanıyor. 

Yaz Kur’an kursları 12 Haziran 2017 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak. Müftülükler, kursların başladığı ilk gün personel, öğrenci ve velilerin katılımıyla 'Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı'nı  yapacaklar. 

Yaz Kur'an Kursları, Ramazan ayında yani Kur'an ayında başlayacağı için bu senenin teması “Kur'an Ayında Kur'anla Buluşalım” oldu.   

Ramazan ayına denk gelen kurslar, çocukları Kur’an’la buluşturmanın yanı sıra Kur’an ve Hz. Peygamber'i doğru tanıma ve doğru anlatma konusunda önemli bir sorumluluk alacak.

1 Hazirandan itibaren kayıtları almaya başlayan Kur'an Kursu Öğreticileri, bu yıl da belirlenen 3 dönem halinde çocukları okutacak. 1. Dönemin son kayıtları ise  18 Haziranda sona erecek.

Uzun dönem ihtiyaç odaklı Kuran Kurslarının pek yakında kapanması ve ardından Yaz Kuran Kurslarının kayıt işlemleri ile neredeyse aralıksız çalışan Kur'an Kursu Öğreticileri yeni bir maratona daha dolu dizgin başlayacak.

Velilerin büyük rağbet gösterdiği Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur'an Kursları, Başkanlığın titiz hazırlıkları ve Öğreticilerin özverili çalışmaları ile her yıl göz dolduran hizmetlere imza atıyor.

Kur'an Kurslarının yanı sıra camilerde de heyecanlı bir hazırlık var. Camilerdeki yoğun hazırlıklar imamların gayreti ile neredeyse sona erdi. Camiler çocuk cıvıltılarıyla coşmaya hazırlanırken bazı kesimlerin Cami ve  çocuk kültürüne tahammül edemeyen talihsiz bombardımanına rağmen vatandaşlar tüm ilgisiyle camileri çacuklarla doldurmaya kararlı gözüküyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur'an Kursları, yurdun her köşesinde vatandaşa sunduğu yaygın din hizmetleri ile hemen hemen her mahallede Diyanet'in dev eğitici kadrosu ile halkın desteğini ve teveccühünü alarak hizmet kalitesini arttırarak devam ediyor. 

Camilerin çocuklar buluşmasından rahatsız kesimlere inat her yıl artan kayıtlar,  çoğalan kurs sayıları halkın Diyanet'e olan güven ve yoğun ilgisi ile başarısını kanıtlıyor.