Isparta Devlet Hastanesi'nde İleri Yaşam Destek Ünitesi'nde yaşanan solunum cihaz sıkıntısının giderilmesi için İstanbul'da bir işadamı 30 bin liralık destekte bulunacağını açıkladı.
İşadamı Ahmet Nedim Karasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'nın Uluborlu ilçesi doğumlu olduğunu ve zaman zaman doğduğu memlekete bu tür destekler yaptığını belirtti. Isparta Devlet Hastanesi'nde solunum cihazı eksikliğinden dolayı yoğun bakım ünitesinde sıkıntı yaşandığı ve hastaların başka illere gönderilmek zorunda kalındığını öğrendiğini söyleyen Karasoy, Isparta Valisi Memduh Oğuz ile görüşerek, cihazın alınabilmesi için destek bulunacağını bildirdiğini kaydetti.
Cihazın 30 bin lira civarında olduğunu dile getiren Karasoy, ''Yoğun bakımdaki hastalar için önemli olan bu cihazın Isparta Devlet Hastanesi'nde eksik olduğunu öğrendik ve hayat kurtarmak için destek olmaya karar verdik'' dedi.
Herşeyin devletten beklenilmemesi ve imkanı olan insanların da bu tür desteklerde bulunması gerektiğini ifade eden Karasoy, özellikle sağlığa yapılan yatırımların insana yapıldığını ve bundan dolayı da gurur duyduğunu kaydetti. Her insanın çeşitli nedenlerden dolayı sağlık kuruluşlarına başvurabileceklerini belirten Karasoy, ''Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntıyı ben de yaşayabilirim. Yoğun bakıma alınırım ve solunum cihazı olmadığı gerekçesiyle hayatımı kaybedebilirim. Bunları düşünerek hareket etmek gerekiyor'' diye konuştu.
Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinde solunum cihazı olmadığı gerekçesiyle zaman zaman hastaları başka illere göndermek zorunda kaldıklarını belirtti. Solunum cihazının ciddi bir eksiklik olduğunu aktaran Okutan, ''Hastanemizde 22 tane yoğun bakım yatağı bulunuyor ancak bunlardan sadece 10 tanesinde solunum cihazı var. Hasta yoğunlu olduğu zaman sıkıntı yaşayabiliyoruz. Temennimiz 22 yatağımızın da solunum cihazına kavuşması'' dedi.
Okutan, yardım sever vatandaşlardan bu tür destekleri her zaman beklediklerini kaydederek, Ahmet Nedim Karasoy'a da teşekkür etti.