LÖSEV Antalya Şubesi Sosyal Hizmetler Sorumlusu Derya Keser, “Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirirken, bu bağışlarınızla hasta çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz. Unutmayın ki ‘’Her kurban, lösemili çocuklara can olacaktır ’’ çağrısını yaptı.

“Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirirken, bu bağışlarınızla hasta çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz. Unutmayın ki ‘’Her kurban, lösemili çocuklara can olacaktır ’’  Çağrısı yapan ve konu üzere Antalya’da yürütülen çalışmaları Burdur ve Isparta’da gerçekleştirmek üzere ilimize gelen ve gazetemiz Express’i de ziyaret eden LÖSEV Antalya Şubesi Sosyal Hizmetler Sorumlusu Derya Keser, Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak kurban bağışlarının çok önemli olduğunu, lösemili çocukların ağır kemoterapi ilaçları aldığı için bağışıklık sistemlerinin zayıfladığı ve çöktüğünü, protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini, proteinin de en çok kırmızı etten sağlandığını, ancak hastaların büyük bir çoğunluğunun düşük gelirli olması nedeniyle kırmızı eti ne yazık ki çok az tüketebildiği bilgini paylaşarak, kırmızı etin bu hastalar için nedenli önemli olduğuna dikkat çekerek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:   
‘’Üzülerek bakılan, saçları dökülmüş, yüzleri solmuş çocuklar için yapılan bağışlar sayesinde artık LÖSEV onları başarıyla tedavi ediyor ve moral vererek iyileştiriyor. Eskiden kurtuluşu olmayan hastalık gözüyle bakılan lösemi, günümüzde artık tedavi edilebilir hastalık durumunda.  1990’lı yıllarda tedavi başarısı %20 civarındaydı. Son yıllarda uyguladığımız kişiye özel tedavi protokolleri ve mükemmel bakım ile şimdi %92 oranlarında iyileştiriyoruz. Ancak tedavileri tam 3 yıl sürüyor ve inanılmaz masraf yapılıyor. Onlar; çok temiz, hijyenik ortamlarda yaşayıp; et, süt, protein, vitamin yönünden zengin beslenecekler. Yaşıtları gibi oyunlar oynayacak, okula gidecek ve en önemlisi de moralleri çok iyi olacak, hayata sımsıkı bağlanacaklar. Bunun için de sizlerin, yakınlarınızın, duyarlı ve hayırsever herkesin Kurban Bayramı bağışlarına ihtiyaçlar var.’’   Adak kurbanlarının tüm yıl boyunca kesilebildiği,bu dönemde varsa  adak kurbanlarının da bayram öncesi  arefe günü kesileceği, kurban kesiminin de bayramın 1.,2. ve 3. günü  Balıkesir Bandırma Entegre  Et Tesisleri’nde  noter huzurunda bir din görevlisi ve  vekalet alan LÖSEV erkek çalışanları  gözetiminde tüm dini vecibeler  gözetilerek  gerçekleştirileceği  bilgisini veren ve  kurban bağışlarında et dağıtımını il ilçeden,kasaba ve köylere kadar götürüldüğünü ifade eden Keser,’’Isparta ve Burdur’da yaşayan kanser hastalarımıza 15 gün öncesi yapılan et yardımı,ihtiyaç sahiplerine tüm yıl boyunca da yapılmakta’’  diyerek,

‘’Kurban ve adakları  yıllardır dini usullere uygun vekaleten kesen LÖSEV’de,dini vecibeler yerine getirilerek kurbanlar kesilirken,lösemili ve kanserli çocukların da hayatları kurtarılıyor.Kurban kesmek,yüce Allah’a yakınlaşmak,inançları güçlendirmek ve bu vesileyle yoksul ve yoksunun yanında olmaktır.Kurbanın rüknü,kurbanlık hayvanın kesilip kanının akıtılmasıdır.Kurban ibadeti hem bireyler,hem de toplum açısından yaralar sağlayan mali bir ibadettir.Kurban, toplumda kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutar ve soysal adaletin gelişmesine katkıda bulunur.Diyanet İşleri LÖSEV,Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda  kurban bağışlarınızla binlerce lösemili ve kanserli çocuk iyileştiriyor. Çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlarınız sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getirmektedir. Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilmektedir. Etleri hemen tüketilemediğinden kesen kurumlara ödünç verilip, yıl boyunca taze et ve et ürünü olarak geri alınmaktadır. Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile besleneceklerdir. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazeti doğrultusunda; dağıtılamayan kısmı rayiç bedel üzerinden satılıp, geliri çocuklarımızın ihtiyaçları ve tedavileri için sarf edilecektir.
Vekaletini verdiğim kurbanımın dini esaslarla kesilerek 12 ay boyunca LÖSEV’in açıklamalarında olduğu gibi dağıtılmasını; derisi, yünü, bağırsağı ve benzeri kısımlar ile ihtiyaç fazlası etin de paraya çevrilerek vakıf tüzüğündeki faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde kullanılmasını istiyorum ve Kurban Bayramı bağışımla lösemili ve kanserli çocukların parasız tedavilerine, ücretsiz eğitimlerine ve diğer sosyal ihtiyaçlarına destek olmak istiyorum diyorsanız bir kurban bağış için 860 Tl bedeli tüm bankaların LÖSEV  bağış ekranlarından, Türk Telekom  hesap numarasından, losev. org.tr internet online bağış adresinden ya da Antalya, Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Kayseri’de bulunan irtibat ofislerimize bizzat giderek makbuz karşılığı bağış yapabilirsiniz. ‘’dedi.

 Ayrıca halkımızın iyi niyet ve yardım duygularını sömürmek isteyenlere karşı daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Keser, LÖSEV adıyla yardım toplamak isteyenlere itibar edilememesi gerektiğini, LÖSEV’in asla sokakta ve elden para toplamadığı, bülten, broşür veya afişleri tanıtım amaçlı ücretsiz dağıttığı ve asla satış yapmadığı bilgisini bir kez daha paylaştı. /Elif AKGÜL