Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği bünyesindeki 45 kooperatifin başkan ve yönetim kurulu üyeleri Afyonkarahisar'da eğitim seminerinde bulundu. Oruçoğlu Otel'de gerçekleştirilen ve 4 gün süren eğitim programında kooperatif başkanlarına Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekleri ile farklı konularda uzmanları tarafından eğitim verildi.
 
EKK Bölge Birliği ve Isparta EKK Başkanı Ahmet Tural, eğitim programının açılışında birlik ve beraberlik mesajları verdi. EKK ailesinin büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Tural, şöyle konuştu:
 
346 MİLYON 658 BİN TL KEFALET LİMİTİ VAR
 
"Bölge birliğimizi birlikte yönetme, problemleri el birliği ile çözme, ortak aklı harekete geçirme, var olan birlik ve beraberliği güçlendirerek problemlerin el birliği ile çözümüne katkı sağlamakta, kooperatiflerimizin gücünü pekiştirmek, kaynaşmamızı en üst seviyeye taşımak, sorularımıza çözüm aramak, bilgilerimizi tazelemek, eksiklerimizi gidererek yapılacak olan kongrelerimizi sorunsuz bir şekilde tamamlamak için düzenlenen bu toplantıyı teşriflerinizden ötürü teşekkür ederim.
Bölge birliğimize bağlı 45 kooperatif, kooperatiflerimize kayıtlı 38 bin 137 ortak ve 346 milyon 658 bin lira kredi kefalet limiti, büyük ve güçlü bir bölge birliği olduğumuzun göstergeleridir. .
 
ŞEFFAF BİR YÖNETİM
 
Global ekonomilerde, kurtuluş ve ekonomileri düzlüğe çıkarma yöntemi, yerli üretimi, yerli esnafı ve KOBİ'leri desteklemektir.
 
Esnafın farklı ihtiaçları ve beklentileri vardır. Es yanında olmak ayrı, birlikte hareket etmek ayrı kavramladır. Biz, esnafın hı yanında yer almakta ve hem c onlarla birlikte hareket etme! Bu bağlamda ana felsefemiz katılımcı demokrasi olma' Şeffaf bir yönetim anlayışı ve her zaman hesap verilebilir olmalıdır. Tek başımıza değil çoğulcu katılımla kararlarımızı almalıyız.
 
HERKES BU AİLEYE SAHİP ÇIKMALIDIR
 
Herkesi aynı sevgi ve saygı ile kucaklamalıyız. Ben değil biz kavramını sadece kelimelerle değil, faaliyetlerimize dönüştürerek icra etmek durumundayız. Biz güçlü bir aileyiz ve herkesi bu aileye sahip çıkması inancındayız. Misyonumuz insanları birbirin.-düşürmek değil aksine Bütünleştirmektedir. Birbirimizin kusurunu aramayalım, iyi yönlerini ortaya çıkaralım. Sorunlarımızı birlikte hareket ederek çözeriz. Şunu asla. tutmayalım, hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü olamayız."