Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Numan Tamer ile Prof. Dr. İskender Akkurt ve fakülte dekanları, Türk Milletinin geleneksel olarak yaşadığı ve yaşattığı dini, tarihi ve kültürel açıdan önemli zaman dilimlerinden biri olan Muharrem ayı münasebetiyle Çünür’de düzenlenen "Aşure Günü" etkinliğine katıldı.
 
 
Çünür halkının geleneksel olarak düzenlediği, yardımlaşma ve birleşme yemeği olarak adlandırılan bu etkinlikte bir konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, Muharrem Ayı’nın İslam dünyası açısından önemine değindi. Türcan, bu organizasyonun Ülkemize örnek teşkil edebilecek düzeyde olduğunu belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
 
Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen öğrencileri ve öğretim üyelerini hoşgörü denizinde kabul eden Çünür halkına teşekkür ederek, Muharrem Ayı’nın sadece Müslümanlar açısından değil tüm insanlık için önemli olduğunu söyledi. Aşure Günü’nün paylaşmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi; bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyleyen İbicioğlu, “Bundan sonra bu tür organizasyonları üniversite olarak Çünürlü hemşerilerimizle beraber organize edeceğiz. Bizler Çünürlü hemşehrilerimizi üniversitemizin bir parçası olarak görüyor ve ilerleyen zamanlarda da mutluluğun daha da artacağını düşünüyoruz. Çünürlülerin bu örnek davranışlarını da bir model olarak tüm dünyaya sunacağız. Bu tür örnek organizasyonun içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Etkinliğin sonunda, Çünür halkı, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vererek Rektör İbicioğlu ve SDÜ camiasını aralarında görmekten duydukları mutluluğu dile getirdiler.